hjärtat

Älskade C. Vår stora lilla kille, som busar, skrattar, pratar och räknar och vars största intresse kan vara stenar. Inte en dag passerar utan stenplockning, och skrapsåren på knogarna är ett faktum eftersom man omöjligt kan tänka sig att släppa stenarna när man snubblar. Fina lilla hjärtat som blivit så kramgo och mysig och som älskar att få hjälpa till med allt från att vattna blommor till att slänga skräp, diska och skära jordgubbar med matkniv. I helgen klev han på både buss och pendeltåg utan att sitta i vagnen och var så taggad och lycklig att han hoppade jämfota och gapskrattade när han skulle kliva på tåget. Favoritfilmerna är Madagaskar (med ”peba, lejon, plopest, piraff”), Bilar (med ”Bitten Kiin”) och Hitta Nemo. Pippi är också en storfavorit.
Till mammans stora förtjusning har han nu äntligen börjat sjunga på riktigt här hemma också. Hittills har vi fått höra Här kommer Pippi Långstrump (”hää pippi låmplupp, hoppela hoppela”), Gubben i lådan, Hjulen på bussen,  Jag hamrar ock spikar, Rockspindeln och den nya idag: Bockarna Bruse. Det finaste är när han tecknar sångerna också. Fantastiska barn, så lyckliga vi är att just du är vår <3

IMG_1540 IMG_1541

Pages:

2 kommentarer till “hjärtat”

 1. Emilia skriver:

  Hej!
  Åh vad härligt :) den där utvecklingen som sker är ju underbar! Tycker ju det med ”mina” barn på jobbet med. O tänk då vad man måste känna när det är ens egna på riktigt :)

  Åh ja! Vad roligt :) självklart ska vi köra ett pass tillsammans. Vore jätteroligt! Jag jobbar hela den veckan så kan i princip vilken dag som!

  Stor kram

 2. Johanna - Life by Me skriver:

  Tack! jag tycker dock att trädgården mest känns som en stor fotbollsplan då vi nästan inte har några buskar, planteringar eller träd… Jag vill att den ska vara lummig och mysig! Och det är så svårt att veta vart man ska börja eftersom ingen av oss har någon erfarenhet, kunskap eller tidigare intresse av trädgårdsplanering :)
  Rutschkanan och sandlådan blir nog bra, det ska fixas och pysslas lite mer där innan jag känner mig klar, men den är fullt brukbar just nu :)

  Men gud vad han kan! Jag kände då inte igen en enda sång förutom Pippi… tror inte vi sjöng någon av dom när jag var liten, och jag har ingen koll på vad de sjunger på förskolan nu :P
  Madagaskar och Hitta Nemo måste jag köpa nån gång, så bra filmer men vi har dom inte… Önskar dessutom att vår C skulle vilja hjälpa till med saker, men nej, han verkar inte tycka det är kul tyvärr :P

Lämna en kommentar