det här med sömn.

Hockeyfinal i soffan avslutar denna helg. Det har varit en lugn och skön helg, vi har pysslat och rensat en del hemma, varit ute lite och jag har tränat. Blev ett pass igår och två idag och jag känner äntligen att kroppen börjar vara med på noterna. Skönt! Idag har vi även varit iväg och köpt en efterlängtad soffgrupp till balkongen, blev så fint :) Charlie var i extas över det jättestora paketet och över alla skruvar och den nya soffan på balkongen. Underbart!

Skulle nyss skriva dagens datum och insåg att Charlie har varit två år i en hel månad. Dags att utvärdera en av tvåårspresenterna kanske? Juniorsängen Gulliver från Ikea! Dom som känner oss eller som hängt med här ett tag vet att vår grabb alltid varit lite trasslig med detta att sova på nätterna och antalet hela nätter han sovit de här två åren har vi kunnat räkna på en hand. Det senaste året har vi haft hans spjälsäng precis intill vår säng för att enkelt kunna stoppa in napp, klappa lite eller vad som nu behövts. Väldigt ofta har han krupit upp till oss nån gång under natten också, och knölat så mycket att jag bara önskat att natten ska ta slut. Typ. Det har varit bökigt och jobbigt, kort sagt.
Senaste månaderna har vi känt att spjälsängen varit i minsta laget för en lång och rörlig kille, så en ny säng var nödvändigt. Så fick han alltså en i present och nu skulle han inte bara få sova i en stor säng, han skulle dessutom bli flyttad bort mot väggen, ungefär två meter bort från vår säng. Hur sjutton skulle detta gå? Var inställd på ett gäng jobbiga nätter i början, men dom kom aldrig.  Han älskade sin stora säng från första stund. Inte en enda natt har han velat komma upp till oss, vaknar han så sätter han sig bara upp och lägger sig och somnar om när man kommer upp och ger nappen. Max en gång per natt har han vaknat, flera nätter har han sovit sig igenom helt och vi fattar ingenting! Jag antar att han var mogen för den här flytten nu, men vi vågar fortfarande knappt tro att det är sant. Mornarna är fortfarande tidiga, men det är stor skillnad när man får sova någorlunda på nätterna och vem vet, kanske lär sig även vår trasselunge att ta sovmorgon då och då när han blir äldre. Inget verkar ju omöjligt ;)

163593_10151855857339942_492306471_n
Fina mirakelsängen!

Pages:

5 kommentarer till “det här med sömn.”

 1. Johanna - Life by Me skriver:

  Men härligt Charlie! Vår Charlie kanske också behöver större säng? Han har en växasäng som vi bytte till för ett halvår sedan, eller kanske ett år sedan, men den är inte bredare än spjälsängen så på det viset är det ju ingen skillnad…. hmm, får se hur vi gör framöver :)

 2. Josefina skriver:

  Men ååh vad skönt att han sover så mycket bättre!! Underbart, hoppas det håller i sig!
  Vad duktig du är som tränar så! Blir faktiskt riktigt avundsjuk =)
  Kram!

 3. vad duktig du är som hann med så mycket träning i helgen! :)

 4. Anna skriver:

  Vad härligt för er. Det är ni så värda efter allt!:-) kram

 5. Therese skriver:

  Vad helt fantastiskt Sara! Hoppas att det har fortsatt lika bra. Det är ni meeer än värda.
  Kram!

Lämna en kommentar