Charlie 2 år

Vi sitter och pustar ut efter en fin helg med firande av vår tvååring. Han fyllde i fredags, men det har rullat på hela tiden och först nu har jag haft tid att sätta mig och fundera på hur han är egentligen, vår fina kille. Listan kommer här:

Charlie gillar fordon av alla de slag, men mest  tåg, bilar, traktorer och bussar. Han älskar att vara på förskolan och att vara ute och leka. De flesta gånger måste man övertala, eventuellt ta en fajt, när vi ska gå in. Duplo, läsa, ipaden, dockvagnen och djur är stora intressen också. Han äääälskar att bada. Siffror och färger gillar han väldigt mycket. Han leker mycket rollekar, framförallt kafferep, matlagande och att han går och handlar eller åker buss med dockvagnen.

Charlie gillar inte för häftiga lekar, typ att bli uppkastad i luften eller att åka snabba rutschkanor och så. Han är ganska försiktig när det gäller sånt, vill nog känna att han har kontroll liksom. Att bli tillsagd eller att inte få göra som man vill är inte kul heller. Såklart.

Charlie sover: 20-06 med varierande antal uppvak. Att sova hela nätter existerar fortfarande inte hos oss. Ibland ligger han kvar hela natten i sin egen säng, men ofta kryper han upp till pappa (el mamma) och sover vidare (läs: bökar) där. Efter lunch vilar han i vagnen, både hemma och på förskolan.

Charlie kan: en massa själv. ”Talie felv”. Han är nöjd om han får prova på saker på egen hand och hjälper gärna till. Han kan räkna uppåt 10 (även om han hoppar över nån siffra då och då) men framförallt känner han igen siffrorna från 0-10 och pekar ut dom när han ser dom nånstans. Det tidiga matteintresset har han INTE ärvt från mamma… Färger är också ett specialintresse han har, förutom gul, röd, grön och blå kan han orange, lila, svart, vit och brun. Minnet har utvecklats mycket senaste tiden och så även uppfattningen om tid och han berättar gärna om vad han/vi gjort ”föjut”.

Språkutveckling: Pratar som vanligt precis hela tiden. 3- och 4-ordsmeningar rullar på och språket utvecklas i en otrolig fart. Han har ju alltid tyckt om att läsa och nu sitter han ofta och läser för sig själv och återberättar ur böckerna, och härmar det mesta vi säger som låter det minsta intressant.

Charlie är go och glad, envis, busig men väldigt kramgo.

IMG_1222

Pages:

4 kommentarer till “Charlie 2 år”

 1. Heléne, farmor och svärmor skriver:

  Imponerad av hans färgkunskaper, träffrätt varje gång. Minns inte :( om någon av sönerana var så tidiga

 2. han är så fin Charlie! och vad roligt att läsa om det han lärt sig :)
  ser framemot Liams språkutveckling :)

 3. Johanna - Life by Me skriver:

  Men underbara unge vad du kan! Grattis i efterskott!
  Han verkar så himla go och du är så bra på att skriva :)

 4. Therese skriver:

  Duktiga Charlie! Vad du kan. :-) Grattis igen. <3

Lämna en kommentar