vabruari indeed

Lite ironiskt är det allt… I söndags stod vi i badrummet med Charlie, och sa att ”i morgon ska du äntligen få gå tillbaka till förskolan”, efter två veckor hemma med seg förkylning. Fem minuter senare bytte jag hans blöja och ser att han är prickig på magen, i armhålan och bakom örat. Tjoho, vattkoppor! Med tanke på inkubationstiden och att han varit hemma med pappa de senaste veckorna måste han blivit smittad någon av de allra sista dagarna på förskolan innan han blev förkyld. Alltså kör vi en tredje vecka hemma och nu får även jag vara hemma. Skulle bara vabbat några dagar, men jag har en riktigt jobbig hosta och har sjukanmält mig resten av veckan.

Det sägs ju att det ska vara bra att få vattkoppor tidigt i livet, men fy sjutton va jobbigt det är. I natt var den värsta natten sen C var pyttis och hade ont i magen. Sååå ledsen var han, det kliade och han fick ingen ro alls och det fanns inget vi kunde göra för att hjälpa. Vi smörjde med PoxClin och öste potatismjöl över honom men det hjälpte bara korta stunder. Idag har vi fått Tavegyl utskrivet och jag hoppas på en något lättare natt. Försöker bara tänka att det snart är över och då behöver han inte genomlida det igen :/

Dagtid är det i alla fall lite lättare. Han är himla tapper vår kille! Idag har bästis Asta varit här och lekt en stund på eftermiddagen och så glad han var! Enda gången man försöker tussa ihop barn när den ena är sjuk, när man ”vill” ha vattkoppor ;) Blir nog en lekstund i morgon också, godingarna!


Lilla prickigkorven igår. Idag var prickarna typ dubbelt så många :/

Pages:

11 kommentarer till “vabruari indeed”

 1. Lilla sjukling! Efter detta hoppas jag att ni får bara friska läääänge!
  Hoppas också att Charlie slipper fler liknande nätter och självklart för er skull också. KRYA snabbt <3<3<3 Han är himla fin trots koppor i alla fall :D Såklart!

  Och du, tack för dina fina ord. KRAM!

 2. Linda skriver:

  Godingen! Hoppas vattkopporna försvinner fort.

 3. Fialotten skriver:

  Lilla vän! Hoppas ni får sova lite inatt, lät ju jättejobbigt det där :(

  Har också hört att det är bra att få kopporna som liten…

  Kram o krya påååå!

 4. Emilia skriver:

  Lilla killen, vilken otur han har :( Håller tummarna hårt för att det här är det sista på ett tag!!!

  Kram på er!

 5. Anna- Mamman som drömmer och längtar efter ett större boende skriver:

  Ja det är kul att ha lite annorlunda! Hoppas det ni fick utskrivet hjälper mot hans klåda. Stackars liten! Kram

 6. Heléne, farmor och svärmor skriver:

  Trots att det inte är så vidare kul när man är mitt uppe i det så kan jag bekräfta att det är bäst att få det som liten. Jag var typ 30 när jag fick vattkoppor och blev supersjuk. Inleddes med flera dagars hög feber och sen långlivade de flera kopporna blev infekterade och fick behandlas. Och ni slipper mässlingen :)

 7. Sandra skriver:

  Finaste du som lämnar så fina kommentarer. ❤ Och finaste C som är bedårande trots hemska prickar överallt. Hoppas det ger med sig snabbare än snabbt nu. För sen ska det tränas och umgås eller vad säger du?
  Puss

 8. Johanna - Life by Me skriver:

  Men sötkorven :)
  Hoppas ni gjort bort en massa sjukdomar nu!

 9. åh vad jobbigt med vattkoppor! men precis som du skriver är det ju bra när de får det tidigt :) så kan han aldrig få det igen

  sv; ja jag måste gå hem från jobbet när jag stänger och det är en ganska lång bit att gå. därför jag är så taggad på att ta körkortet så jag kan börja ta bilen :)

 10. Stackars, stackars Charlie. Det går vattkoppor på Minnas föris också så vi är nog också där när som helst. Kim har inte haft det än så han lär få det lite jobbigt..

 11. Michan skriver:

  Å vattkoppor e så hemskt och man försöker verklige få dom att inte klia sönder dom :(

Lämna en kommentar