Charlie 20 månader

My gosh. 4 månader till och vi har en tvååring. Hur gick detta till? Kommer tiden någonsin sakta ner?!

Well, här är Charlie 20 månader:

Charlie gillar fortfarande BRIO-tåget en himla massa, och vill gärna lägga räls och köra flera gånger om dagen. Duplo och pussel är också fina intressen, och play doh-lera är väldigt lajbans. Annars diggar han att vara på förskolan, dansa och sjunga och allt oftare förstår vi faktiskt vilken sång han sjunger. Spela spel på Ipaden eller telefonen gör han gärna också och att ringa och prata med mormor är roligt eftersom de inte ses så ofta <3 Fordonsintresset är fortfarande stort och djur är trevliga grejer.

Charlie gillar inte när mamma och pappa ska bestämma tråkiga grejer, men det gillar man väl aldrig?

Charlie sover i sin egen säng hela nätterna men kommer gärna upp mellan mamma och pappa på morgonen innan vi måste gå upp. Han somnar runt 20 och vaknar mellan 5:30-6 för det mesta. På dagen sover han ca 2h i sin vagn, antingen hemma på balkongen eller ute på förskolan.

Charlie kan en himla massa. Han hittar lösningar på det mesta och varje dag sitter vi och gapar när vi inser att han (som vanligt) förstår mycket mer än vad vi tror. Som när han en dag efter middagen bestämt ville öppna köksskåpet för att ta fram den lilla sopborsten och borsta upp riset från golvet, eller när han går ur badbaljan, vill hjälpa till att tömma ur vattnet och lägga tillbaka leksakerna  och sen tar tag i vattenskrapan och försöker skrapa golvet. Han är ett litet A-barn, det har vi alltid sagt ;)
Han räknar till 3-4, men mamman är väldigt osäker på om han har nån antalsuppfattning, haha.

Språkutveckling: Galet. Vi har försökt räkna alla de ord han säger och som vi kan se att han förstår, och det är en bit över 50 ord åtminstone. Typ hälften har nog kommit senaste månaden: Måla, farmor (mamo), koja, gröt, ljus, stjärna, tåg, inte, äpple (bäpple), gurka (gucka), mamma diskar, blå, gris, ris, ramlar, springa, bok, kaka, gran, sova (ova, följt av ”sssscchh” med pekfingret över munnen), bulle, köttbullar, fågel (gågel), tumme, vante, vagn, morfar. Och så säger han en hel del namn på kompisar, sina fröknar och alla Babblar, haha. Han har ju alltid gillat att prata, och vi ser fram emot att få förstå mer av rappakaljan mellan alla tydliga ord, hihi.

Klädstorlek: 86/92

Charlie är: glad och charmig, sprallig, busig, pratglad och ganska envis.

Pages:

3 kommentarer till “Charlie 20 månader”

 1. Anna-Mamma och Socionom skriver:

  Våra barn har blivit så stora!:) Inte klokt ju:)Kram

 2. Michan skriver:

  Det är så kul när dom är små alla framsteg e så fantastiska :)

 3. Johanna - Life by Me skriver:

  Sötis :)

  Vad skönt att han sover hela nätter nu, visst har ni haft det svårt med nätterna förr? Här är det då ingen förbättring alls, har ni några tips på vad ni gjorde eller hände det bara av sig själv?

Lämna en kommentar