språkutvecklingen

Det står klart att vi fått en liten pratkvarn i familjen. Tror inte att någon är förvånad egentligen… Senaste veckorna har Charlie börjat prata allt mer sammanhängande, man hör liksom att han berättar något eller pratar i hela meningar men det är såklart bara ett enda virrvarr av obegripligt tjatter. Det lustiga är att han låter nästan på pricken som sin mamma när hon var liten. Förutom babblet som vi inte förstår något av så kommer det nya ord hela tiden nu och man märker att han vill lära sig och vill veta vad allting heter. I förra veckan kom första tvåordssatsen: ”hejdå bilen”, tätt följt av ”hejdå buss” och häromdagen hade han talat om för pappa att ”mamma obba”. Sedan i helgen springer han runt och säger ”mamma kiss, pappa kiss” och vi har ingen aning om vad det betyder (för det är inte så han brukar säga kiss) men det är tydligen väldigt roligt.

Nya ord i vokabulären sen sist: Momo (mormor), nalle, kall, varm, blomma, bobe (blåbär), glass, mömosch (smörgås), tito (kritor), mörkt. 

Pages:

4 kommentarer till “språkutvecklingen”

 1. Sandra skriver:

  Fantastiskt vackra barn!

  Och vad kul det är med språkutvecklingen, Levis babblar han med, mycket som vi inte förstår nu när han börjat föris men annars är hans grej mer att upprepa samma ord eller ”tvåordsmening” om och om igen. Smått uttröttande ibland..

 2. Heléne, farmor och svärmor skriver:

  Snart har vi en komplett lexicon ;)
  Och en sååå fin bild av Charlie!

 3. Det blir underbart när det är dags!Här har vi en riktig pratkvarn med hehe!:) Kram

 4. Emilia skriver:

  Stora duktiga killen :) Det är så härligt när de börjar prata!!
  Kramkram på dig

Lämna en kommentar