öroninflammation och feber

Jorå, visst var det öronen. Natten fortsatte som den började med otröstlig kille som helt klart hade ont någonstans och jag kände mig mer och mer säker på att det var öronen eftersom det blev värre när han låg ner. Vid midnatt gav jag alvedon och nässpray och efter det lyckades han sova några timmar i alla fall. När vårdcentralen öppnade vid 8 i morse var vi där för att få det kollat och det var tur att jag inte kom dit senare än så. Läkarna hade nämligen planeringsdag så det var bara två doktorer i tjänst och allt tog en evighet. Vid 9:30 fick vi iaf komma in till doktorn som konstaterade öroninflammation ganska snabbt och skrev ut Kåvepenin eftersom han hade haft så ont. I vanliga fall ges inte antibiotika till barn över 1 år vid öroninflammation så länge trumhinnan inte har spruckit, men nu tyckte hon att det var bättre att vara på den säkra sidan iom att helgen är på ingång och då blir allt ännu besvärligare och det är jag inte så sugen på.

Det räckte med besvären vi hade att få ut meducinen på apoteket idag! Elektroniska receptet hade svårt att hitta fram i cyberspace, så i nästan 1h fick jag sitta och vänta innan läkaren gav ut receptet på telefon istället. Var lagom slut när jag kom hem med sovande Charlie i vagnen vid 11-snåret, med 4 timmars sömn i kroppen och endast en kopp kaffe till frukost var min energi slut för längesen. Men det är ju inte mig det är synd om! Lilla sjuklingen sov närmare 2h i vagnen och slukade både Kåvepenin och två yoghurtar från Nestlé när han vaknade och sen orkade han faktiskt leka och vara glad ett par timmar! Nu sover han en stund igen, men när han vaknar hoppas jag att han ska vara sugen på lite (sen) lunch.

För min del blir det lite verklighetsflykt om ett par timmar. Då ska jag nämligen få sjunka ner i frisörstolen för första gången på ett helt år! Har inte helt klart för mig vad jag ska göra med håret än, men det ger sig väl när jag är där och hur som helst ska det bli otroligt skönt att få bli ompysslad en stund :)


Glad (och frisk) liten gofis igår! Nu ser man nästan alla 8 tänderna när han skrattar :)

Pages:

Lämna en kommentar