Charlie 18 månader

Idag blir vår lillprins 18 månader. Vad hände med tiden? Senaste månaderna, sen han började förskolan, har både tiden och utvecklingen farit fram ännu snabbare än tidigare, något man inte trodde var möjligt! I helgen ska vi mysa och fira. Här är Charlie just nu:

Charlie gillar: att vara ute i alla väder, vattenlek, bygga med klossar. Köra med vagn är roligt och han läser gärna 200 böcker om dagen. Musik, dansa, snurra och att se favoritprogrammen på Barnkanalen. Bilar, bussar, traktorer och andra fordon. Andra barn, gärna äldre, och att vara på förskolan.

Charlie gillar inte: att inte få bestämma själv, kort och gott.

Charlie sover: mellan 20-05:30, något längre då och då. Uppvak sker också då och då men inte riktigt varje natt längre. Efter lunch sover han 1,5-2h i vagnen.

Charlie äter: frukost (gärna gröt med bär och kanel och lite macka), lunch, mellis, middag och kvällsvälling. Han gillar kött, kyckling, fisk, köttfärs mm, och bryr sig inte så mycket om tillbehören alla gånger. Numera dricker han gärna mjölk till måltiderna, bara i glas och maten äter han med sked eller gaffel (eller varför inte med en sushi-pinne eller ett kryddmått?)

Charlie kan: Ja vad kan han inte?! Utvecklingen går så fort framåt nu, varje dag visar han upp nya grejer han lärt sig och vi börjar få svårt att hänga med. Han förstår på ett helt nytt sätt när man pratar med honom och hittar lösningar på det mesta. Han klättrar på allt, når han inte upp till saker så går han till badrummet och hämtar sin pall eller skjuter fram en stol och ser till att han når. Senaste veckan har han knäckt pusselkoden och han är en fena på att bygga torn!

Charlie säger:  Nya ord sen senast: mamma, titiss (kiss), täda (städa), tätta (tvätta), minom minom (namnam), kokej (traktor), kåll (skål/stol), majs, bajs, baja (blöja), lollo (hallon), lo (mjölk), Pippi (Pippi Långstrump).  Ikväll rabblade han dessutom alla karaktärerna i Babblarna på beställning och så har han börjat nynna och sjunga J Senaste veckan har han också börjat prata långa meningar  – som man förvisso inte begriper ett dugg av, men man hör tydligt att det är viktiga saker han har att berätta!

Charlies favoritsaker: Briotåget, klossar, bilar/fordon, teknikprylar och VATTEN!

Charlies klädstorlek: 86/92

Charlie är: lite mammig, glad o go, bestämd, busig och charmig! 

 

Pages:

3 kommentarer till “Charlie 18 månader”

 1. Linda skriver:

  Vilken härlig 18-månaderslista! Grattis på 1,5 årsdagen!

 2. Johanna - Life by Me skriver:

  Du skriver så härlig listor :) Mina känns mest som ett uppradande av saker,
  men dina blir liksom så levande :)

 3. Grattis lilla Charlie!!!! :D :D

  Och figurerna hittade jag på ICA bland halloweengrejerna de plockat fram :)

Lämna en kommentar