nytt i vokabulären

Idag hade jag min tidiga dag på jobbet och fick gå och hämta min gounge redan vid 14:30. Var första gången jag hämtade honom ensam och det var underbart att få se sin lilla goding springa runt med kompisarna på avdelningen innan han fick syn på mamma <3 På vägen hem stannade vi ute på gården en stund och kikade på traktorn och grävskopan som fixar fint utanför vårt hus just nu. Innan pappan kom hem gick vi in och donade middag, kikärtsbiffar med broccolimos (couscous för killarna) och tzatsiki. Smaskens blev det!

Lycklig mamma här ikväll. Ikväll fick kiddo äntligen för sig att ”mamma” var ett bra ord att kunna säga. Som vi väntat! Han sa det några gånger när han var mindre men de senaste månaderna har det bara varit ”pappa, pa pa, pappa” för hela slanten. Har vi frågat om han kan säga mamma har han skrattat, sagt ”pappa” eller pekat på mig och sagt ”däääär” hur nöjt som helst. Men nu hoppas jag att det stannar i vokabulären ;) Andra nya ord han säger är: kokej (traktor), täda (städa) och koll/kåll (skål). Bra ord att kunna!

Pages:

4 kommentarer till “nytt i vokabulären”

  1. Hihi Edison har gjort precis samma fast tvärtom, bara sagt mamma! :P

    Skål och städa säger vi här med, viktigt liksom! Haha…

  2. Johanna - Life by Me skriver:

    Här har det varit tvärtom, det har bara varit mamma i olika former och betoningar. Pappa kom förra veckan, så nu är han nöjd :)

  3. Linda skriver:

    Underbart när de säger mamma, ens hjärta smälter verkligen :)

Lämna en kommentar