det blir aldrig som man tänkt sig

Nej, kvällen blev inte som planerat i söndags. Jag skulle precis börja med den mangosåsen vi skulle ha till middagen när Charlie satte en bit äpple i halsen och vi fick åka in till barnakuten på Astrid Lindgren. Han hostade upp en del av det men vi hörde att hans andning var väldigt pipig och rosslig så vi misstänkte att något satt kvar. Efter lite krigande visade röntgen och dt att det var en bit som fastnat på väg ner i vänstra lungan. Vi var långa timmar på akuten och eftersom han inte hade några större besvär att andas så ville dom inte bråka med honom mer under natten utan vi blev inbokade på operation tidigt nästa morgon. Nån gång före midnatt fick vi vårt rum, pappa fick åka hem och det blev en lång natt för mig som låg med rosslig Charlie i famnen och främmande, högt snarkande pappa i grannsängen och dessutom kontroller under natten. Yay för delade rum på sjukhus!

Klockan sex måndag morgon fick jag duscha Charlie och klä på honom sjukhusskjorta i minimodell. Vid halv åtta kom dom och hämtade oss och körde ner till operation där Charlie sövdes och jag fick gå och försöka äta frukost under tiden dom gjorde ingreppet. Den värsta timman i mitt liv, ingen tvekan om den saken. Lagom till uppvaket kom Daniel i alla fall och vi fick vänta tillsammans på att vår lille tappre kille skulle vakna. Han fick morna sig ett tag och när vi kom tillbaka till rummet fick han en piggelin och fick börja äta så smått. Då hade han inte ätit något på ett dygn – behöver jag säga att han var lycklig? Han blev av med droppet och med maten återvände energin och resten av dagen tog han igen allt spring han missat! Vi var nere på lekterapin så att han fick leka av sig och oj vilket ställe!

Ingreppet gick i alla fall bra. Äppelbiten var borta och allt såg fint ut men vi fick stanna en natt till för observation och start av antibiotikakur eftersom det alltid är risk för lunginflammation när främmande prylar är nere i luftvägarna och vandrar. I går såg i alla fall alla prover fina ut och lungorna lät som dom skulle så vi fick åka hem. Eftersom Charlie dessutom var så pigg (bara förnamnet, han var galen!) så tyckte hon att vi kunde köra på som vanligt med inskolning och så redan i dag och där är vi alltså nu. Efter äppelbitsincidenten. Behöver jag säga att det bara blir äppelmos för herrn tills han börjar skolan?

20120829-220453.jpg

Pages:

5 kommentarer till “det blir aldrig som man tänkt sig”

 1. Johanna - Life by Me skriver:

  Jag har ju sett på Instagram… himla tur att det gick bra i alla fall! Men usch, vad hemskt. jag had enog fått lite smått panik! Äppelbitar är lite av en fobi för mig, Charlie har knappt fått smaka äpple :P

 2. Linda skriver:

  Stackars liten! Måste varit hemskt för er alla. Fy! Men skönt att det gick bra till slut och att den dumma äpplebiten försvann.

 3. Heléne, farmor och svärmor skriver:

  ”Life is what happens to you while you’re busy making other plans”.
  citerat John Lennon och mitt ”mantra”
  Du såg verkligen tagen ut i måndags kväll vilket är fullständigt förståeligt!!
  Synd att Daniel inte kom på redan i söndags att han kunde sova hos oss så hade han haft en kort prommis till Astrid Lindgren :(
  Hoppas ni passar på att vila och njuta kommande helg, ni får iaf chansen att göra det ;)
  Kramar

 4. Emilia skriver:

  Lilla killen! Vad skönt att allt gick bra!

  Ha nu en mysig helg på tu man hand med kärlek!
  Stor kram!

 5. Urs vilken jobbig händelse och vilket drama ni vart med om. Tur att han mår
  bra nu och ni fått en fin helg. Kram

Lämna en kommentar