Charlie 16 månader

Idag blev vår lilla älskling 16 månader. Det har han firat med tacos, fika och massa bus med Heléné, Cardelli och deras goding Oliver och nu sover han förhoppningsvis gott många timmar så att han är fulltankad med energi inför tredje inskolningsdagen i morgon :)

Hade ju bestämt mig för att köra Charlies månadsinlägg varannan månad nu efter att han fyllt ett år, så idag är det dag igen:

Charlie gillar att vara ute och busa. Helst ska man gå själv, inte åka vagn, så man kan utforska marken och omgivningen ordentligt. Att bli jagad och att springa och klättra. Läsa och sjunga är mysigt. Att se favoriterna på Barnkanalen, lyssna på musik och dansa och att hoppa och busa i sängen. Han är galen i bilar och bussar och andra fordon och i att dra saker efter sig, spelar ingen roll vad det är så länge det har ett snöre eller något att dra i. Vattenlek är en annan favorit!

Charlie gillar inte när mamma och pappa säger ”nej” eller ”aja baja”. Att inte få göra som han vill kort och gott! Stubinen är kortast när han är trött eller något annat stör, annars är han mest go och glad och inte så svår att ha och göra med.

Charlie äter frukost, lunch, mellis, middag och kvällsvälling. Ofta nån frukt el annat mellis mellan frukost och lunch också, nu på förskolan blir det ju fruktstund J Han äter bra de flesta måltider, samma mat som mamma och pappa. Äter vi något annat ger han sig inte förrän han fått smaka på det också. Han äter hellre med gaffel än sked men är duktig med båda. Oftast äter han med händerna ändå, det går snabbast så :P Börjar bli riktigt duktig på att dricka i glas.

Charlie sover ungefär mellan 20-05:30. Han har fått svårare att somna på kvällen och nu får man oftast ligga bredvid tills han somnat, men förhoppningsvis blir det lättare igen när vi kommit in i vardagsrutinerna igen! På dagen vilar han efter lunch, 1,5-2h ungefär.

Charlie kan klättra. Upp på stolar, soffor, sängar och bord. Säkert en jättebra färdighet, men nu är det slut på lugnet på riktigt :P Går upp och ner i trappor utan större problem och klättrar upp i klätterställningen i parken.  Snurra är också en grej han lärt sig det senaste. Han har pluggat in rörelser till några sånger det senaste, favoriterna är Lilla snigel, Imse vimse spindel och I ett hus vid skogens slut.

Charlie säger: pappa, titta, där, bil, biissh (buss), baa (båt), bebi (bebis), kacka (anka/fågel/knappar), tittoo (tittut/borta/slut), hej, hejjå, haaåå (hallå), dadda (dansa), aj aj aj (aja baja), ojojoj, wow, goll (boll), bij/biis (blöja/bajs/kasta), aaang!! (pang), koj (kork/lock), koko (lampa/tak -INGEN ANING om var han fått det ifrån, men han säger det jämt), nom nom (om mat), mam mam (när han pussas), nenno (banan). Djurläten: katt, hund, lejon, får, fågel/anka, uggla och ett par till.

Charlies favoritsaker: dragleksaker, teknikprylar och allt med knappar som man kan trycka på. Bonus om det är grejer som lyser och låter!

Charlies klädstorlek: 86/92

Charlie är glad, sprallig, busig, kramgo och envis :)

Pages:

3 kommentarer till “Charlie 16 månader”

  1. Veronica mamma till Asta skriver:

    ❤ stora killen!!

  2. Johanna - Life by Me skriver:

    Stora killen :)
    Vad är det för rörelser till Lilla snigel?

  3. Stora, fina killen! :) När blev dom så stora Sara?

Lämna en kommentar