Charlie 14 månader

Sådär ja, nu har jag fått tid att sätta mig och printa ner ett sånt här inlägg igen. Tänkte ju att jag ska köra månadsinläggen varannan månad nu när han fyllt ett år, och jisses vad mycket det händer på två månader! Man hänger inte med. Utvecklingen är så grym just nu, helt plötsligt kan man kommunicera med sitt barn och faktiskt se att han/hon förstår och (i alla fall ibland) kan göra som mamma eller pappa säger. Vi ser dagligen Charlie göra saker för första gången, saker som vi aldrig sett honom göra tidigare men som han snappat upp och lärt sig på egen hand. Dessutom vill han lära sig prata och göra sig förstådd nu, han övar på ord och ljud hela tiden och har precis börjat försöka härma ord. Ingen liten bebis längre <3

Charlie gillar: leksaker med knappar, gärna såna som blinkar och låter. Fordon av alla de slag. Stenar och rutschkanor. Gå själv, springa och dansa. Musik! Att bli jagad och att klättra upp och ner i soffan eller sängen. Läsa böcker och sjunga. Bus, helst hela dagarna!

Charlie gillar inte: att han inte alltid får göra som han vill. Han är lätt att få på andra tankar, så utbrotten är korta men tårfyllda. Annars funkar det mesta just nu!

Charlie äter: ungefär 6 mål om dagen. Vi har precis plockat bort morgonvällingen som ett test, så just nu ser det ut så här:                              ca 7:00 Frukost
                                                          Mellis
                                                          ca 11-11:30 Lunch
                                                          Mellis
                                                          ca 17:30 Middag
                                                          19:45 Välling
Han äter för det mesta samma som vi äter, men det slinker in några burkar här och där, framförallt till middagen. Han älskar chili con carne (mest bönorna) och grillat kött, men äter det mesta beroende på dagsform. Han äter mycket frukt och bär, framförallt jordgubbar, persika/nektarin, banan och vattemelon just nu. Den största nyheten är väl att vi börjat ge mjölkprodukter igen de senaste två månaderna, och nu äter han det mesta utan problem. Han har inte reagerat alls på mjölken och det är vi väldigt glada för!

Charlie sover: för det mesta hela nätterna. Han somnar själv i sin säng vid 20:00 efter läsning och välling. Tidigare fick han välling igen vid 4:30-5:00 och somnade i bästa fall om efter det, men de senaste tre morgnarna har han somnat om med bara nappen och sovit till 6:00-6:30. Vi hoppas att det fortsätter så! Han sover en vila på ca 2h efter lunch.

Charlie kan bland annat: gå på olika underlag och i olika terräng. Springa och klättra. Klättrar upp och ner i soffan, vår säng och i trappor (med någon vuxen väldigt nära). Rörelser till ett par sånger och ramsor och en del djurläten. Visa var magen, näsan, munnen, öronen, huvudet, foten mm är när man frågar. Språket har verkligen tagit fart, ska göra ett särskilt inlägg om det så småningom så att man kan kika tillbaka och minnas senare J

Charlies favoritsaker: hans lilla plånbok med några av mammas gamla bonuskort, dragleksaker, duplot, bollar, aktivitetsbrädan med piano och massa knappar med melodier och ljud, telefoner, bilar.

Charlies klädstorlek: 86 på det mesta!

Charlie är: busig, energisk, glad, social, nyfiken, envis. Pillig! 


Var är pappa? -Borta!

Pages:

5 kommentarer till “Charlie 14 månader”

 1. Grattis Charlie! Du börjar bli så stor nu :-)

  Och jag med! Känner mig plötsligt osäker på det mesta trots att jag ändå jobbat som förskollärare ett år ju.. Du har ju hunnit jobba lite mer förstås men jag förstår att du känner dig nervös! Men det brukar ju alltid gå bra :-)

 2. mysigt att läsa om stora charlie! :)

 3. Heléne, farmor och svärmor skriver:

  Jösses så tiden rusar på och det är på barnen det märks, det händer så mycket hela tiden ;)
  Så fint att du dokumenterar hans utveckling, kommer att bli så roligt för er alla i framtiden!
  Vill tillägga att jag ser Charlie som en godmodig och trygg liten kille som ibland faller i penséer och funderar över något och killen som älskar att busa ;)

 4. Johanna - Mamma till Charlie skriver:

  Vad han kan :)

  Jag gjorde ju månadslistor före Charlie fyllde ett, men sen har det inte blivit alls. Måste nog skriva ihop en lista när han blir 1,5, så man kan gå tillbaka och minnas, det är ju så kul att ha :)

 5. Linda skriver:

  Vilken härlig månadslista! Jätterolig att titta tillbaka på ju.

Lämna en kommentar