Charlies söndag

Solig och fin måndag här. Var en fin söndag igår också, med mycket bra hemmapyssel och en glad och go bebis. Vi testade det här med bara en vila igår, eftersom Charlie somnade för förmiddagsvilan lite senare än vanligt och sen sov i 2,5h. Han var inte ett dugg trött när det var dags för eftermiddagsvila. Det gick faktiskt riktigt bra att ha honom vaken hela eftermiddagen, han var på bra humör och somnade som vanligt på kvällen. Får nog bli så ibland när vi är hemma i alla fall, när han har sovit bra på natten och så, har blivit så himla svårt att få honom att sova två gånger om dagen.

Enda tråkiga igår var att bebisen började kräkas igen mitt i middagen. Han verkade inte må dåligt i övrigt, men kräktes ner hela sängen vid 22, och sen fick han upp vattnet han drack innan vi hann lägga honom igen. I natt har det varit lite oroligt och jag fick byta en blöja, men annars mådde han bra. Gav en halv flaska ersättning när vi gick upp i morse, men den fick bara stanna i magen i 30 sekunder. Sen har jag petat i honom några skedar frukt och liiite utspädd äppledryck (väldigt utspädd, han ser ut som jag försöker förgifta honom annars) och en pyttemacka till frukost. I munnen ser man tydligt att tand nummer två spricker igenom as we speak och jag undrar om det är en slump att det var exakt så här för två veckor sen när första tanden hittade upp. Kan tänderna verkligen störa så mycket att han kräks?


Goskillen igår


Zebra-mys


Snor jordgubbar av pappa.

Pages:

7 kommentarer till “Charlies söndag”

 1. Veronica mamma till Asta skriver:

  Tror garanterat att d har me tänderna å göra!!! Hoppas bara att d inte blir sp me ALLA tänder!!<3

 2. nemen, lille vännen, IGEN ? tror du verkligen att de kan kräkas av tänderna ? :o Kram !!

 3. Isabella kräks ibland när hon får tänder, men inte sådär mycket. Men lite grann iallafall. Så jag vet inte, det kanske är olika från barn till barn. Men kräkas kan dom i vilket fall göra. :)

 4. Hanna skriver:

  Men Charlie stackars lillgubben! Fy vad jobbigt :( Skulle också gissa
  på att det är tänderna om det var likadant sist..Hoppas det INTE upp-
  repas vid nästa tand! (Och att det INTE är magsjuka så ni får det…) :)

  Kram från oss!

 5. Men stackars C!!! Det låter ju verkligen som att det har med tänderna att göra och barn reagerar ju olika men om jag var i din sits så skulle jag nog höra med bvc. Känns ju inget bra om han ska ha det så här pga tänderna :( Inte mycket man kan göra åt dock men kolla iaf. Kram på er <3

 6. Gubben då! Sambon har också kräkts här hemma, precis som Ameah och Therese och Daniel, Minna har varit lite lös i magen idag så jag funderar på om det var någonting i fredags men kanske inte.. Det var ju flera dagar sen! Men det kanske kan vara tänderna, jag vet inte.. Hoppas bara att lillgubben får vara friiiisk nu någon jävla gång!

  Och ja, absolut. Barn lär sig ju alla att gå på potta förr eller senare om de inte har något fel med blåsan och de funktionerna liksom.. :) På jobbet har man ju sett allt från de som varit helt utan blöja när de börjat och de som vi skickat över till storbarnsavdelningen med fortfarande blöja på. Men det kommer! Jag tror det blir värst när föräldrarna känner stress och press, då blir det nog pannkaka av allt. Och som du säger, ställer krav och tjtatar.

  Minna är ju plutteliten så här känner vi ingen press eller någon lust att pressa henne än, hihi :) Jag satte henne på pottan nu ikväll igen och hon satt där länge, säkert 5 minuter, och pillade på en leksak. Trodde att hon skulle kissa eftersom det gått så lång tid men icke, efter typ 5 minuter reste hon sig upp och gick in i min famn :) Så himla stor och duktig som går lite! Men inget kiss kom det, men vad gör väl det :) Är det så så är det ju så!

 7. Ja, det är jättemärkligt. Jag vet inte riktigt hur snabbt det bryter ut? För T, D och A skedde det natten mellan söndag/måndag och för Kim och Minna var det idag på förmiddagen. Jag är ju typ immun så jag blir aldrig magsjuk, men jag kanske kan transportera smitta på något sätt.. Om vi alla blivit sjuka på fredagen kan ju Minna och jag gått hem och smittat Kim, men då är det ju väldigt märkligt att du och Daniel inte blivit sjuka! Det kan ju faktiskt vara något annat, en slump att vi alla som sågs i fredags blivit sjuka. Eller ja, nästan alla i alla fall? Kan ju vara en tillfällighet..

  Mystiskt i vilket fall som helst! Vi får se hur det blir på onsdag. Om Minna är bra i magen imorgon så tror jag inte vi stannar inne på onsdag, om sambon också verkar okej i morgon kanske. Då har det gått 40+ timmar sen senaste blöjan med löst bajs och hon har ju inte ens kräkts, så då borde det vara lugnt på onsdag för vår del! Hur resonerar ni?

Lämna en kommentar