Charlie 10 månader

2 månader kvar till den stora dagen. Herregud, har aldrig känt mig så här maktlös och förvirrad. Tiden går för fort men samtidigt som jag vill hoppa av den här karusellen och få ha kvar min lilla bebis ett tag till så älskar jag varje dag. Utvecklingen sker verkligen dagligen nu och vi gör vårt bästa för att hänga med och inte missa något viktigt. Vår stora kille!

Charlie gillar andra barn, att utforska, öppna skåp och lådor (och gärna plocka ut grejer som finns i). Gå, klättra, gunga, bada, bli jagad. Har precis upptäckt att hundar är roliga varelser.

Charlie gillar inte att byta blöja, det är lika med barnmisshandel av hög rang och det talar han om nästan varje gång. Att inte få göra precis som man vill är inte heller poppis när man är på det humöret.

Charlie äter både vanlig mat och burkmat just nu. Har varit sjuk i två omgångar och ätit sämre, men nu är aptiten tillbaka med full styrka. Måltiderna ser ut ungefär som förra månaden:

5:00 En flaska välling
8:30 1 port gröt med någon frukt fruktpuré, liten smörgås med smör eller leverpastej, vatten
12:00 Vanlig mat eller en burk,  lite frukt, vatten
14:00 Mellis, tex rån eller smörgås med pålägg och fruktbitar, smoothie, ellas kitchen eller liknande.
17:00 1 burk mat eller vanlig mat och grönsaker, frukt, vatten
19:00 240 ml ersättning/ blandning av ersättning och välling. (Dricker så mycket han orkar)

 

Charlie sover som vanligt skitdåligt. Han somnar i egen säng vid 19:30, vaknar några gånger under natten och somnar oftast om när han får nappen. Framåt 3-4-tiden är det svårare, det tar tid att få honom att somna om och jag ger oftast upp vid 5-tiden då han får välling. Förhoppningsvis somnar han om efter den och sover till kl 6 i alla fall. Sedan 1 v tillbaka har vi testat att bara vila 1 gång per dag, efter lunch då han sover 2-2,5 h. Dagtid funkar detta mycket bättre än tidigare, men det har inte haft nån positiv inverkan på nätterna så här långt. Tyvärr.

Charlie kan krypa snabbt som attan, gå längs med och mellan möbler, gå med gåvagnen eller när man håller någon i handen. Står korta stunder utan stöd. Har inte fått till några ”riktiga ord” än (mer än några enstaka ”mamma”, ”bappa” och sitt nam nam) men har börjat öva på ”ta ta” (tack tack), ”titth” (titta) och ”däh” (där).  Nyss lärt sig peka med pekfingret, så det gör han hela tiden nu.

Charlies favoritsaker: fortfarande tekniska prylar, snören, nycklar och toapappershållaren. Måttbandet, köksredskap och kylskåpsmagneter. Helst ska det vara grejer som är lite förbjudna.

Charlies klädstorlek: 80, men vi försöker vara ekonomiska och handlar det mesta i 86 nu. Vi har alldeles för mycket kläder i de mindre storlekarna som knappt blivit använda!

Charlie är: bestämd, envis, social, glad, gosig.

Pages:

5 kommentarer till “Charlie 10 månader”

 1. Vilken underbar bild på 10- månaderskillen <3 Grattis Charlie!

  Här hemma är snören också en favorit. Dyra leksaker- släng er i väggen. En kontroll eller två och ett skosnöre så klarar vi oss fint ;)

  Och duktiga Charlie, snart går han :-) Och fyller 1. Galet!

 2. Johanna - Mamma, mode, skor skriver:

  Stort grattis till tiomånaderskillen! :D

 3. Grattis till stora killen! Snart kommer orden bara rulla in, vad häftigt!!! Och gå gör han väl när som helst. Tänk vad stor han börjar bli Sara, en stor liten kille ju :)

 4. Vilken härlig bild med lilla tanden som tittar ut :)

 5. Heléne, Charlies farmor skriver:

  Super att få följa med i allt om Charlie! ;))

Lämna en kommentar