god bless saturday

Tjingeling i stugorna! Hade en sån där busy day igår igen. Dagen började fantastiskt nog med en sovmorgon!! Fick som vanligt kämpa lite med att få Charlie att somna om efter vällingen vid klockan 5, och sen brukar han ALLTID vakna så nära klockan 6 han kan. Ni kan ju tro att jag blev chockad när han väckte mig klockan 6:54 och inte 5:54 :D Fin start på dagen. Gick milen med Veronica, gick hem och käkade lunch och for sen iväg till Jakobsberg för att handla. När vi kom hem var det nästan middagsdags och D kom hem och firade helg, sen blev det lite fredagsmys när Charlie hade somnat.

Fick lite sovmorgon av mina hjärtan idag också. Bad om att bli väckt senast 7:30 iaf, man vill ju inte sova bort halva dagen :D Efter frukost åkte Daniel med Charlie in till stan för att fixa ett nytt hjul till vagnen och hämta upp våra vinterhjul på Babyexperten. Vem vet, vi kanske behöver dom nästa vinter! Jag har passat på att städa och förbereda tacosallad till lunch, smarr smarr! Charlie ska få laxfilé och potatis från igår :) Nu sitter jag och njuter av en kopp kaffe och en proteinshake till mellis och ska snart dona till mig lite. Jag får besök av fina Elan lite senare och då kan man ju inte springa runt i städfrillan ;D

Pages:

6 kommentarer till “god bless saturday”

 1. becka skriver:

  Vad fin bild!

 2. Mimmie skriver:

  har du testat att ta bort vällingen vid 5? Tänkte om det kanske kunde lösa era sömnproblem. Leonel sluta äta på natten när han
  var typ 4-5 månader om jag minns rätt, och då sov han MYCKET bättre. De gånger han fick mat runt 5-6 snåret sov han
  alltid sämre timmarna innan.. av ngn konstig anledning. För rent fysiskt sätt kan de ju vara utan mat redan från 4 månader
  har jag för mig.. <3

 3. åh du fick också sovmorgon ser jag :D lovely ! jag sov dock till 9, haha ;) men det är inte bra, då ställer man om och är DÖD när hon vaknar 06 på måndag och jag verkligen inte har något annat val än att gå upp och hämta min lilla solstråle ;) hihi.

  många lördagskramar till er !

 4. Mimmie skriver:

  :D jag tog bara bort maten helt. Visst blev han lite grinig men jag tror egentligen det bara är en ovana att äta på natten.
  Iofs 5 är väl ”morgon” för dig haha :D som du skrev. Leonel äter sista målet 19-19.30 och första på morgonen igen vid 8-9.
  Hade jag gett honom en vällingflaska nu på natten eller tidig morgon hade han ju såklart ätit, men eftersom han KAN somna
  om utan mat ser jag ingen anledning att ge honom mat. Och jag tror (men det är bara min teori så ta den inte fel) att alla
  barn KAN sova utan mat mellan typ de tiderna jag nämnde men såklart olika för olika barn. Sen tycker jag att du har försökt
  med ALLT och då är det väl egentligen kanske ingen idé att sluta med vällingen, för uppenbarligen är det ju det han vill ha.
  Men testa några kvällar, att du tar bort vällingen och ger den vid 6 istället då? Och sen utöka till 7, sen 8 och vips så
  har du fått bort den å så har frukosten blivit hans första mål. Fast vem är jag egentligen att berätta hur du ska göra, du har
  ju säkert verkligen testat allt för hans sömn. Och jag vill inte låta som någon som ”tycker du borde göra såhär”, vet bara att
  det funkade för oss, eller ja – vi har ju inte haft dåliga nätter direkt men dom blev BÄTTRE när vi gjorde så.

  Visst kommer han säkert bli lite arg när du inte ger honom välling och du lär väl känna av om han är hungrig eller om han bara
  är arg för att han vill ha den liksom. Alla barn är väl hungriga om de vaknar vid 5 bara att vissa somnar om och vissa inte.
  En annan grej jag kom på, testa å ge honom LITE välling bara då? Då lär du ju i alla fall märka om det är av hunger han äter eller av
  ren vana.

  Leonel var lite arg i början men jag försökte få honom att somna om och tillslut hade han glömt bort att det fanns något som hette ”äta på natten”. :) och för mig är 5 natt haha!

 5. Mimmie skriver:

  ditt kommentarsfält flyttar på sig när jag skriver vid kanten, så det är därför texten ser så konstig ut haha.

 6. Mimmie skriver:

  Ajuste, en till sak. Visst testade ni med gröt som kvällsmål förut? Hur funkade det? Stod han sig bättre på natten?
  För det är ju bra mycket mer mättande än ersättning så då kanske han skulle sova längre också?

Lämna en kommentar