att ge av sig själv

Ett av mina mål med 2012 är att bli en bättre människa. Låter klyschigt, jag vet, men det finns många som borde jobba mot samma mål. Ett steg i det är att rensa ut energitjuvar från mitt liv och att inte låta mig själv bli nedtryckt av andras brister och osäkerhet. Ett annat steg är att bli bättre på att ge av mig själv, även till dom som kanske inte gjort så mycket för att ”förtjäna” det. Man mår så mycket bättre av att ge än att ta och det ger andra en positiv bild av dig vilket i sin tur stärker din självbild. Win win! Tänk, det tar dig kanske 20 sekunder att säga något snällt, 1 minut att skriva hej till en vän på Facebook, 3 minuter att kommentera någons blogg eller skicka ett sms till kompisen du inte hört av dig till på länge, men det kanske lyser upp den personens dag lite grann. Är det inte värt det då?

Jag blev rejält påmind om detta när jag fick min kväll upplyst för en stund sen. Är trött efter en dag som gått i ett (mer om det senare) och när jag till slut fick sätta mig och pusta ut en stund när Charlie badade med sin pappa så kikade jag in på Mias blogg. Mia gick i min klass på gymnasiet och vi är vänner på Facebook, men har väl inte hörts mer än så sedan studenten tror jag. Trots att vi alltså inte hörts på flera år skrev Mia väldigt snällt om mina bilder på Facebook häromdagen, vilket gjorde mig jätteglad, och idag när jag tittade in i hennes blogg har hon skrivit så här snällt om mig. Gulle! Att någon tar sig tiden att skriva nåt sånt gör mig rörd i alla fall.
Rekommenderar att ni tar en titt på Mias blogg också. Hon har under 2011 gjort en stor operation och kämpar nu för ett hälsosammare liv, har kommit en bra bit på väg och har nu en liten myra i magen- helt fantastiskt tycker jag.

Så ta en stund och klura: vem vill du vara? Här har ni glad_å_snell_töz_2012 ;)

Pages:

7 kommentarer till “att ge av sig själv”

 1. Veronica mamma till Asta skriver:

  Du e bäst hjärtat!! <3

 2. Emilia skriver:

  Viktiga tankar vännen, tror som du, att många borde fundera på sånt där. Energitjuvar borde jag också rensa bort.. Tyvärr finns det alldeles för många!

  Stor kram till dig!!!

 3. Johanna - Mamma, mode, skor skriver:

  Man blir verkligen glad så fort någon tar sig tid att skriva eller säga nåt snällt!

  Tusen tack för erbjudandet om headern! Just nu vet jag inte vad jag vill ha, men jag kanske kan återkomma om jag ändrar mig?

  Kram på er!

 4. MEN GUD! JÄTTEGÄRNA!! Är osäker på om Charlie får följa med in under dom där 15 minutrarna, men kanske? Det borde ju inte störa så mycket, det stod i papprerna att man kunde ta med film så barnet kunde titta så det kunde ligga stilla. Annars så är det ju 2-3 timmars väntetid då man bara ska dega runt och det är ju jättesegt så det hade varit underbart med sällskap. Dock är det skittidigt, 8.15 redan..

 5. men åh, vilka underbara ord och tankar du fått ner i det här inlägget ! kikade in hos din vän och det hon skrev om dig kan jag hålla med om vartenda ord, du och din lille C är riktiga glädjespridare :)

  och vad bra att vantarna är bäst i test, det visste jag faktiskt inte :D hihi.
  KRAM

 6. Sophia - mamma till Melvin skriver:

  Låter kanon! Smart..

  Mitt nyårs löfte är att inte låta energitjuvar sno mer energi men jag kanske
  ska tänka lite mer som du där istället oxå…

  :)

 7. Det är verkligen bra att reflektera över sig själv. Man lär och utvecklas
  som person hela livet. Kram

Lämna en kommentar