Året som gick, del 2

Här kommer andra delen i min sammanfattning av vårt 2011 :) 

Juli: Vi fortsatte njuta av vår långa semester hos Charlies mormor och morfar. Vi hade underbart väder och hängde mycket ute i trädgården. När vi kom hem hade vi en liten kille som sov bättre på nätterna, men magen strulade fortfarande. Vi bokade kyrka för Charlies dop och jag pysslade ihop inbjudningskort. Vi var på dagskryssning och jag och Charlie hade en mysig picknick med Therese och Ameah. Charlie fick sin bumbo, den användes flitigt i flera månader. Vi var på mammadejt och babykafé på Kungsholmen. Charlie fick sitt tremånadersvaccin. Vi åkte in till Astrid Lindgren efter ett par jobbiga dagar, där Charlie fick medicin mot reflux och vi fick remiss till barnmottagningen i Jakobsberg.

Augusti: Vi började renovera klädkammaren lite smått. Kvällarna och nätterna var riktigt jobbiga med mycket skrik och magont och vi testade mjölkfri ersättning till slut. Efter ett bra besök på barmottagningen gick vi över till mjölkfri kost helt och hållet och jag slutade amma. Märkte ganska snabbt skillnad på bebismagen, så det var det bästa beslutet vi tagit. Träffade kollegor, mammor och bebisar och planerade dopet som ägde rum den 13 augusti. Det var en fin tillställning och vi hade en skön helg på landet.  VI var på Kungsholmen och testade babysim. Det var en riktig hit, så vi bokade en kurs på plats :) Charlie blev 4 månader och vi började med smakportioner. Vi var en helg med Charlies farmor på Ornö i Stockholms skärgård.

September: Nätterna blev riktigt struliga igen. Charlie hade sin första förkylning, käkade gröt med god aptit och älskade babysimmet som vi gick på en gång i veckan. Bebisen blev 5 månader och fick sprutor igen. Smakportionerna var poppis och vi började testa lite frukt också. Charlie gungade för första gången och var på sin första fantastiska dejt med Agnes! Vi tillbringade en fin helg i Berg igen och Charlie lärde sig sitta själv vid 5,5 månad. När vi kom hem åkte vi och köpte barnstol och Charlie kom in i sin mammigaste period hittills.

Oktober: Vi fortsatte bebissimma en gång i veckan och hade ytterligare en trevlig träff med Hanna och Agnes. En fredagmorgon kastade sig Charlie ur min famn i soffan och slog huvudet i soffbordet vilket resulterade i en halvdag på barnakuten på Astrid Lindgren. Allt gick bra som tur var, inte ens en bula fick han. Vi shoppade en del, stora killen fick nya leksaker och en ny vagn efter att vi varit på UnderBARABarn-mässan. Sååå nöjda med den! Nätterna var skit och Charlie drogs med en trist förkylning så det blev mycket hemmahäng för oss. Vi var i Uppsala och hälsade på Heléné och magen (som visade sig innehålla en liten Oliver<3) och besökte öppna förskolan i Stora Blecktornsparken med fina Therese och fina Johanna. I slutet av månaden var vi på fotografering på öppna förskolan och efter det mötte vi upp ”en av mammorna och bebisarna ur mammagruppen” dvs Veronica och Asta och det visade sig bli en av de viktigaste dagarna i år <3

November: Charlie åkte på ytterligare en lång och seg förkylning och nätterna var fortsatt skit. Vi tog långa promenader och umgicks med Veronica och Asta mycket på dagarna, var min räddning många trötta förmiddagar. Min lillebror och Matilda var här på lördagsmiddag och Charlie fick en fin mössa av sin morbror. Vi var på kontroll på barnmottagningen i Jakobsberg igen eftersom Charlie hade ett litet blåsljud på hjärtat när vi var på 6månaderskoll. Vi testade att smyga in mjölk i hans kost igen men det funkade inte alls. Charlie  ålade och kryptränade en massa. Jag och bebisen var tre dagar i Skövde  och vi testade öppna förskolan i Fisksätra med en massa fina mammor :) Jag åkte in till city ensam en kväll och shoppade julpynt på Åhléns. Vi firade första advent och jag fotade världens sötaste pepparkaka!

December: Vi var förkylda hela familjen och eftersom nätterna var som dom var så var jag ganska slutkörd. Försökte vila på dagarna och tankade energi på långa promenader och fina luncher. Vi startade en ny adventstradition: mys med familjen Carlsson. Jag fixade min Iphone som en julklapp till mig själv – sjukt glad för det. Trots den struliga sömnen utvecklades Charlie i rekordfart – han tog sina första krypsteg innan 8 månader, började ställa sig mot saker, han kläckte ur sig sina första dada och mama och började peka mot lampan. Jag och Veronica var på Lussefika med våra söta pepparkakor och jag var hemma hos Johanna på fin jullunch. Jag gjorde en massa smarrigt julgodis, vi firade minijular med både Charlies farfar och farmor innan vi åkte till Berg där vi spenderade en vecka och firade Charlies första jul. Nyår firade vi alltså på hemmaplan, ett av våra bästa beslut i år tror jag – det blev en fin avslutning på detta fantastiska år. God fortsättning!

Pages:

6 kommentarer till “Året som gick, del 2”

 1. åh det är så roligt att läsa :) kanske jag också ska göra en sammanfattning ? men jag vet inte om jag orkar göra så fint som du gjort, haha ! gott nytt år och god fortsättning på er finaste ni :)

 2. SV: Ja vi hade en helt ok nyårsafton, var skönt att bara ta det lugnt :)

  Gud så fint du har gjort! Önskar så att jag hade ork för att göra en sammanfattning av året men det är för mycket negativt som hänt och dom känslorna skjuter jag bort nu. Jag har bestämt mig för att må bra :)

  Kramar <3

 3. Veronica mamma till Asta skriver:

  Härlig läsning!!! Go fortsättning å TACK för de månader av förra året vi fick dela me er!<3

 4. Tack glömde jag :) Ska bli spännande att se nya designen, du gör ju alltid så fint! Jag ska putsa på min lite men annars är jag nöjd :) Skönt att städa bort det gamla vid årskiftet tycker jag. Kram <3

 5. Tack! Jag hoppas också verkligen att det går bra, haha :) Vad kul att Minna fick vara med på en bild också ;) Vad sägs om att ses inte nästa vecka men veckan efter? Har lite mycket den här veckan som kommer nämligen. Kanske du, jag och Johanna kan ses i norrort någonstans? :)

 6. Johanna - Mamma, mode, skor skriver:

  Underbar krönika, gillar den och bilderna skarpt! Du är så duktig :)
  Trots alla år jag bloggat har jag aldrig orkat göra någon krönika :P

Lämna en kommentar