Året som gick, del 1

Här kommer första delen av min årliga sammafattning av året som gått. Varje år är det lika roligt att gå tillbaka i bloggen och se vad man egentligen gjorde, man glömmer så fort. 2011 har i alla fall varit det mest fantastiska året hittills – vi fick vår fina, efterlängtade Charlie och blev en riktig liten familj. Ser fram emot det kommande året tillsammans med mina killar :)

Januari: Jag och magen skålade in året med pommac. Jobbade och skickade in min ansökan om havandeskapspenning till Försäkringskassan. Vi spontanköpte barnvagn (en Emmaljunga Nitro City) och fick höra lilla Bus hjärtslag för första gången, så häftigt! Började shoppa bebisprylar på allvar efter det. Vi var på Wagamama och åt gott med Patrik och Almira en fin lördagkväll. Jag promenerade och var nyttig, men i v 28 kom foglossningen som en smäll, bokstavligen. Var hemma och vilade kroppen en dag, men sen funkade det att jobba igen. Insåg att det var dags att börja tänka sig för om man ville att kroppen skulle hålla hela vägen fram, realitycheck!

Februari: Gick in i v 30 och beställde en bärsele. Träffade fina Johanna för första gången, på gravidfika på Waynes i Jakan. Vi köpte ny TV! Jag hade ont i kroppen och hoppades väldigt mycket på havandeskapspenningen men fick avslag och var för trött för att orka överklaga. Jag fick den finaste presenten på alla hjärtans dag: ett ultraljud i 3d! Vi åkte till Skövde en helg och busade med hundarna i snön. Den sista februari fyllde älsklingen 35 och vi hade kalas.

Mars: Jag och Elin var i Barkarby och jag lyckades fylla hela hennes lilla bil med bebissaker.  Jag och älsklingen gick föräldrakurs på MVC och började längta än mer. Foglossningen var pest, men jag lyckades boa en del ändå – vi tvättade bebiskläder, byggde spjälsäng och fixade. Blev sjukskriven 25% de sista veckorna. Var på Voduo-utställning på Etnografiska museet med Almira och Katta och köpte en söt vodou-bebis :) Kände av värsta gravidcravingsen hittills: granny smith-äpplen, kall saft och färska jordgubbar med mjölk. Den sista mars gjorde jag min sista arbetsdag på väldigt länge.

April: Månaden vi väntat på i 8 månader var äntligen här. Jag firade min föräldraledighet med att ta tåget till Skövde, ensam, tre veckor innan BF. Njöt hos mamma och pappa några dagar innan jag åkte hem och började den sista väntan på bebis. Tog det lugnt hemma på dagarna, läste och såg film, fick tillbaka mitt kaffesug och käkade jordgubbar för glatta livet. Boade för fullt: städade, bakade bröd, vek pyttiskläder och unnade mig ett besök hos frissan. Var inställd på att gå över tiden och kanske få en liten majbebis, men natten mellan den 17-18 april gick vattnet och den 19 april ändrades vårt liv för alltid då vår efterlängtade Charlie kom till världen med ett akut snitt, flera dagar innan BF.  Vi fick tillbringa 5 omtumlande dygn på BB innan vi fick ta med oss vår lille prins hem <3

Maj: Vi flöt runt i vår bebisbubbla och försökte vänja oss vid det här nya, härliga livet. Daniel började jobba igen efter pappadagarna och jag försökte komma in i rollen som mammaledig. Charlies mage som började strula redan på BB blev aldrig bättre, han sov riktigt dåligt och vi köpte semperdroppar och minifom och lärde oss allt man kan tänka sig om magbesvär hos pyttisar. Jag hälsade på mitt jobb för första gången och åkte och visade upp underverket på pappans jobb. Vi fick besök av Patrik och Almira, var på vår första bloggträff och träffade Anna och Therese och umgicks en massa med Johanna och Alva. Mormor och morfar kom och hälsade på, Charlie blev 6 veckor och fick ett babygym, och vi fick det första riktiga leendet.

Juni: Vi började månaden med 10 dagars ledighet för pappan, superskönt! Vi var ute mycket och njöt i solen och Charlie började sova något bättre på nätterna. Magen bråkade dock fortfarande, men trots det märkte vi att det var en glad och go bebis vi hade fått. Vi var inne i stan och firade faster Olivia på studenten och därefter åkte vi på den första långa bilutflykten: ända till Karlstad där vi gick på bröllop och bodde på hotell. Innan vi åkte därifrån fick Charlie hälsa på sin gammelfarmor, ett fint möte. Vi var på stor mammabloggträff på Djurgården och träffade många goa mammor. På midsommarafton/min födelsedag åkte vi hem till härliga Berg och inledde två veckors semester hos Charlies mormor och morfar på landet.

Pages:

3 kommentarer till “Året som gick, del 1”

  1. Härlig läsning och fina bilder! Och kul att vi var med :D Kram

  2. Underbar läsning, fantastiska bilder <3 Blir varm.

Lämna en kommentar