sömnprataren

Oh my god. Trött. Igen. Inte för att Charlie inte har sovit, nejnej. Han har sovit. Men inte har han varit tyst för det! Han vaknade för tredje natten i rad upp för nappistopp vid 00:30, sen har han sovit men ändå väckt sin mamma en gång i timman med långa monologer i sömnen. Jag tror ju varje gång att han vaknat och tar mig bort till spjälsängen. Första två gångerna är det ju lite gulligt att se honom ligga där och prata i sömnen, men framåt 4 på morgonen när man varit vaken större delen av natten är det inte lika charmigt längre. Drömmen om en större lägenhet blev helt plötsligt ofantligt mycket större!

Klockan 5 fick han mat i alla fall. Nu är vi uppe i 100 ml välling och 120 ml ersättning, nästan hälften hälften alltså. Håll tummarna för att det funkar. Än så länge ger vi bara på morgonen, så att magen verkligen får vänja sig innan vi kör till natten också. Det är ju ingen panik, faktiskt. Efter flaskan sov han hos mig till 6:30, det är så mysigt när han vaknar till och inser att han ligger i mammas famn. Lilla gladfis. Det är värt lite offrad morgonsömn för mig.

Nu startar vi dagen här. Det blir en härlig utflykt till Barkarby med Veronica och Asta, jag behöver till IKEA för att köpa spjälskydd till Charlies Skövde-säng så då passar vi på att göra en dejt av det hela. Jippi!


Himlen var okej att vakna till 06:30.

Pages:

4 kommentarer till “sömnprataren”

  1. åh en liten sömnpratare alltså :) Alva ligger mest och gnyr i sömnen liksom, precis som att hon drömmer om något hemskt. Men pratat har hon dock aldrig gjort ;) haha. Hoppas att ni får en fin dag, jag skulle också behöva åka till IKEA för att köpa hyllor till lillans rum men vågar inte ta mig iväg med bilen själv ;D haha.

  2. Ida skriver:

    Hmm.. jag är ganska fullt medveten om det! Men jag ger honom pärondryck bara lite ibland, oftast vatten. Tycker han kan få smaka på något gott ibland så som vi vuxna får ibland också.

  3. Haha charmtroll, prata i sömnen. Men visst, som det mesta söta de håller på med natetid (vakna och prata med nappen, ställa sig upp i sängen och viska dada, ropa mama och allt vad det är) är inte så himla gulligt när man själv är trött och vill sova. Tur att man iaf kan uppskatta det lite mer morgonen efter när man tänker tillbaka på det, trots tröttheten. Hoppas ni får en bra helg! Och tråkigt att ni inte kan haka imorgon. Nästa gång!

  4. Therese skriver:

    Gud vad det kan vara jobbit när de ligger och pratar…vi har en sån med :) så ska jag försöka vara pigg till jobbet..

Lämna en kommentar