Charlie 7 månader

Den 19 november är här. En fin dag, inte bara för att jag har namnsdag, hehe ;) Charlie blir 7 månader (vad hände?!?) och vi ska packa ihop hela lilla familjen och åka till Steninge slott på julmarknad med Asta och hennes familj. Solen skiner, så det kommer bli en fantastisk dag!

Charlie 7 månader:

Charlie gillar att bada (fortfarande) och att träffa andra barn och att få uppmärksamhet, mest från tjejer. Tittut-lekar är roligt i alla former och sång och bus går alltid hem. Att stå är den nya grejen, varför sitta när man kan stå? Att plocka leksaker ur en låda är vår nya favoritsysselsättning. 

Charlie gillar inte att bli torkad, varken efter mat eller bad. Att klä på sig är kass, speciellt efter badet eller när man är trött. Höga, plötsliga ljud är sådär

Charlie äter allt.  Ungefär som förra månaden:
                          5:00 220 ml ersättning/välling (50/50)
                             9:00 drygt ½ port gröt, fruktpuré, ett halvt rån med leverpastej, vatten
                             13:00 1 port mat, fruktpuré, vatten
                             18:00 1 port gröt, lite frukt, vatten
                             19:45 210 ml ersättning

Charlie sover oroligt på nätterna fortfarande. Är det inte någon fas som spökar så är det tänder eller förkylningar. Det fungerar fint med två vilor om dagen nu, då sover han mellan 1-2 h per vila. Den första tas vid  10 och den andra vid 14-15, sen är man lagom trött för att nattningen ska funka fint vid 19-19:30.

Charlie kan sitta väldigt stadigt och numera också luta sig åt sidorna och sen ta sig tillbaka upp i sittande, eller rulla över på mage om det är något man vill nå.  Åla/kravla bakåt eller i en cirkel. Rulla åt båda hållen. Han kommer upp i krypställning då och då men orkar bara hålla uppe i några sekunder, däremot står han i krypställning ”på tre ben” hela tiden (han har den ena foten som stöd under magen, ska ta en bild). Står med stöd mot soffan och försöker dra sig upp till stående när han hittar nåt bra stöd. Den motoriska utvecklingen har gått sjuuukt fort den här månaden!

Charlies favoritsaker: klossar och böcker. Mammas tidningar eller reklamblad (kul att riva sönder). Tandborsten, skallror och Lamaze-bläckfisken är kul också.

Charlies klädstorlek: Allt mellan 68-80 beroende på var det är köpt. Han har ett par byxor från POP i strl 62 som sitter bra och från Lindex funkar nästan 80 nu. Säger en del om storlekarna kanske?

Charlie är: glad, envis, social.

 

Pages:

4 kommentarer till “Charlie 7 månader”

 1. Veronica mamma till Asta skriver:

  Stora killen!! Ja d är svårt att förstå att d gått 7 månader redan, tiden springer i väg. Men va långt vi har kommit som mammor!! Ska bli roligt å se va d blir för en person av gocharlie. Hoppas dagen blir Greta å TACK för i går va såååå mysigt!! <3 kramis

 2. BloggMamman skriver:

  Vilken goding!
  Kul att skriva sammafattningar av vad de kan etc sådär :)
  Kul att kunna gå tillbaka till det senare och läsa, eller om man får fler barn!
  Ha en fin kväll!
  Kram
  BloggMamman- en humorblogg om BloggMammor o Mammaliv

 3. Heléne, Charlies farmor skriver:

  Rätt inställning Charlie, varför sitta när man kan stå. Fantastiskt vad fort det går,
  det är väl knappt 2 veckor sen han vinglade omkring med mina händer som stöd.

 4. Men gud så duktig han är!! Stora killen ju!

Lämna en kommentar