matglade killen

Det här med mat är verkligen Charlies grej. Inte så att han är helt galen i mat, eller blir överlycklig så fort han ser nåt ätbart, men han är inte kräsen på något vis. Vi började ju med smakisar och gröt vid 4 månader (INNAN allt tjafs om kryddmått från Livsmedelsverket) och det har aldrig varit något trassel. Han gapar och äter, hittills har han inte tackat nej till något vi erbjudit. Vi ökade portionerna i den takt vi tyckte passade Charlie och nu har vi bytt ut alla mål utom det första och det sista målet på dagen, då får han fortfarande ersättning.
Magen fungerar toppen nu också, det känns härligt med tanke på hur vi hade det när han var pyttis. Jag som aldrig har tyckt att det är särskilt kul att laga mat tycker att det är jätteroligt att hitta på nya rätter till honom, det blir ju så när han gillar det man gör :) Igår fick han testa kyckling för första gången, ihop med sötpotatis och lite palsternacka, morot och basilika. Det var en hit! Definitivt det han gillat bäst av ”huvudrätterna” så här långt, jätteroligt. Till efterrätt fick han en mix av banan, mango, äpple och blåbär. Smarr smarr!

I sexmånadersinlägget kommer mer detaljerat om hur han äter just nu. På onsdag är vi där!

Pages:

En kommentar till “matglade killen”

  1. Vitlök gillar Vincent!:)

Lämna en kommentar