Lillsnoris

Jamen vi fick ju ett par lugna dagar i alla fall, och en hyfsat lugn natt där häromdagen. Haha. Får nog ge upp det här med mina drömmar om sömn, det slutar bara med att jag blir besviken snart alltså. Igår tog vi ju en promenad hem till Charlies farfar där vi blev bjudna på god middag. Charlie hade varit lite täppt i näsan under natten, men utöver någon nysning mer än vanligt var allt lugnt under dagen. Men innan vi satte oss till bords i går kväll hade den lilla näsan börjat rinna, och värre blev det. När vi la honom i vagnen vid 20-snåret sov han bara en kort stund innan näsan störde honom och vi begav oss hemåt vid 21. Vi gjorde upp en plan för natten och matade C lite extra innan vi la honom i sängen. Jag hade första skiftet och var inställd på att få sitta i soffan med bebis i famnen större delen av natten, men han har faktiskt sovit ganska okej, har bara behövt ta upp honom ur sängen varannan timma ungefär och då har det räckt att hålla honom upprätt så att det lättat i näsan och han kunnat slappna av. Sen har det gått att lägga honom på sidan i sängen och så har han somnat om. Pappan hade morgonskiftet, så jag fick sova till 9:30 idag innan det blev mysfrukost med tända ljus vid köksbordet.

Så, förkyld bebis alltså. Igen. Önskar så att man kunde hjälpa honom på nåt sätt. Han hatar snorsugen och jag läste att den retar slemhinnorna ganska mycket så vi nöjer oss med koksalt koksalt och åter koksalt. Är det vid 7 månader man ”får” börja med nässpray? Vore skönt att kunna hjälpa honom till natten i alla fall.
Hur som helst tar vi det lugnt idag, vi röjer lite hemma och gosar med lillsnoris. Happy sunday.


Efter kladdig grötfrukost med pappa fick man tvätta händerna i en bunke med vatten. Lycka för sexmånadersbebis :)


Lillsnoris :(


Glad och tapper i alla fall :)

Pages:

4 kommentarer till “Lillsnoris”

 1. Kristin (Snowsee) skriver:

  Testat Iliandin? Fick tips om det när Felicia var liten och det funkade mkt
  bättre än renässans och nezeril tyckte vi. :)

 2. Men stackars C. Vi skickar massa krya-på-sig-hälsningar! Och håller tummarna för okej nätter med. När L var sju månader blev han sjuk på riktigt för första gången och då fick han nässpray ngn gång så det borde ni ju kanske kunna köpa hem?

  Kram

 3. Huvudsaken han äter på:). För Vincent tog det en timme tillslut med nr 2
  tror jag det var:) Krya på dig Charlie.Kram

 4. Linda skriver:

  illiadin finns inte till barn längre, men nezeril är väl ändå från 2 månader? :) Vi kör det på M direkt hon är snorig å ska sova eller äta. :) Å är hon väldans täppt så tar vi koksalt då. FUngerar kalas (nezeril grön är små pipetter som man droppar i näsan) Iliadin är så mycket bättre men problem med tillverkningen och har varit restad hela året på apoteken. :) (om de inte kommit nu senaste veckan)

Lämna en kommentar