det här med sömnen

Härmed utfärdar jag ett riktigt fint pris till den som kommer på hur jag får Charlie att sova mer än max 2h i sträck på natten! Det var väl en sak när han verkade drömma mardrömmar och grät, men nu vaknar han ju bara och ligger och pratar mitt i nätterna. Igår gick jag och la mig vid 22. Sen höll vi på så här: 23:56 (stoppade in nappen och la på sidan), 02 (samma sak igen), 03:30 (samma igen), 03;50 (samma igen), 04:45 (gav ersättning, la tillbaka i sängen med nappen), 05:20 (vaggade i famnen, la ner i sängen), 06:05 (vaggade i famnen, la ner i sängen), 06:30 (buffade i rumpan, grät en skvätt och höll på att ge upp), 7:15 (Charlie bestämde att vi skulle gå upp).

Orka! Är verkligen inte ute efter att någon ska tycka synd om mig (det gör jag så bra själv :p), men det är nog intressant att ha detta nedskrivet om ett år när man är helt förstörd över att stora killen vaknar ett par gånger nån natt. Tycker inte alls att jag är särskilt fantastisk som orkar – man orkar ju för att man måste. Hade jag bara haft mig själv att tänka på hade det ju varit annorlunda. Men nu börjar jag känna mig lite desperat faktiskt. Tre nätter kvar innan det blir helg igen, förstår inte alls hur jag ska orka. Men det gör man ju på något sätt!

Funderar på det här med välling. Är inte sugen på att hälla i honom det efter Mimmies ”avslöjande” om maltodextrinet, och det finns bara en mjölkfri sort att välja på och den innehåller såklart det. Samtidigt undrar jag om man måste bry sig om det. Vad kan man ge annars, om ersättningen inte är tillräcklig att sova på längre?’

Nej, dags att köra igång dagen. Jag och C ska äta frukost strax, sen får vi se vad vi hittar på. Efter lunch blir det i alla fall sångstund på öppna förskolan, sen ska vi möta upp pappan i Jakobsberg för storhandling. Löning ftw!


Sovande liten plutt för lääääängesen!

Pages:

10 kommentarer till “det här med sömnen”

 1. Maria skriver:

  William började sova dåligt då mjölken inte riktigt räckte till. Då vaknade man med 2-3 timmars mellanrum för att amma eller stoppa in nappen. Det som slutligen hjälpt oss och gör att han sover näst i till 8-10 timmar i sträck (något nappinstopp kan det bli) var att ge gröt som sista mål. Han får gröt vid 7 sedan pyjamas, sen läser vi bok och söver honom. Det fungerar i alla fall för oss! :) hoppas det löser sig snart, jag vet hur jobbigt det var de 2-3 månaderna då William skulle äta hela nätterna..

 2. fy ! jag ska aldrig mer klaga, haha ;) men du kanske ska testa att ge honom mer mat under dagen ? min sköterska sa på BVC att ifall dom sover hela natten så är det ett tecken på att dom fått i sig det dom behöver för natten. Utöka grötportionen/middagen på kvällen? var stenhård på nattningsrutinerna och gör samma sak, samma tider varje kväll? kanske blir han för varm på natten? har ni en nattlampa så att han känner sig trygg ifall han skulle vakna upp? ÄÄh. jag vet inte, det är bara spekulationer.. ni gör ju säkert allt som går !! hoppas hoppas att det blir bättre iaf :)

  kramar från oss

 3. Siri skriver:

  usch, jag lider med dig – sömnen är det som har varit mitt gissel sen ungen föddes.
  Mitt tips (även om jag vet att du är osäker) är välling. Vi har gett välling på kvällen och sen på natten tills typ för en vecka sedan då han plötsligt började sova hela nätter! Halleluja – the happy mama is back:)
  Sen kan det ju vara jobbigt på nätterna ändå – jag har en nära vän vars flicka har vaknat som Charlie i över två månader nu:( och de ger välling. Men man får ju bara kämpa på, ta hjälp av nära och kära så man orkar OCH klaga i sin blogg!
  Stora kramar från Lund!

 4. Det finns mycket hysteri om barnmat osv men vällingbarnen har överlevt
  förut:) Testa med välling det är verkligen värt att prova! Kram

 5. Hejsan, jag förstår dina problem.. inte för att Wilma vaknade så tätt,
  men nästintill faktiskt.. då hon var kring 5-6 månader var jag uppe några
  gånger per natt och gav ersättning, när hon var 5½ månad började jag med
  välling, och vilken befrielse alltså.. första natten sov hon natten igenom,
  och nätterna efter vaknade hon 1-2 gånger och åt. Vilket är mer normalt kan jag tycka, men
  nu vid 8½ månad så äter hon fortfarande 2 gånger per natt (vilket egentligen
  inte ska behövas) men det går bra ändå. Jag tycker absolut att du ska prova
  välling, många barn äter välling, och har alltid gjort, så det är nog ingen fara
  med det. :) Du kan alltid prova iaf, jag tror att han kommer sova mycket bättre
  på det, det har mina barn gjort. Jag har märkt stora skillnader faktiskt med båda
  barnen! Hoppas att det blir bättre för er, och lycka till. :) Kram.

 6. Nu har jag inte hängt med riktigt, men sover han i ert rum? Annars är mitt tips att flytta ut honom till ett eget. Det gjorde susen för vår lilla tös =)

 7. Det som har fungerat bäst för oss när Minna har sovit oroligt är att ligga extra nära på natten. Minna sover ju i vår säng och ju närmare vi ligger varandra desto bättre sover hon. Blir så himla varmt bara.. :P Men alla är olika såklart! Jag hoppas Charlie börjar sova längre snart igen. Det kommer vända över en natt helt plötsligt ska du se!

 8. Hoppas att det blir bättre, det var ju bara några spekulationer ! Sen tänkte jag på ifall ni vaggar honom eller liknande när han ska sova ? tror jag läste någonstans att de kanske behöver vaggas igen då för att somna om ifall de skulle vakna upp i sin egen säng. Vi lägger ju ner Alva och går ut ur rummet.. så hon somnar alltid själv i sängen. Kanske är en tanke :) kram på er !

 9. Önskar att jag hade ett mirakeltips men tyvärr :/ För vår del funkade vällinfen kanon. Eller funkar kanon. Hon sover riktigt gott efter 220 ml majsvälling!

  Kram

 10. Har också funderat mycket på det här med välling. Läst en del och det känns inte så jätteroligt att ge lilltjejen det, imed det innehåller maltodextrin. Alicia har blivit pigg nångång efter välling och inte velat sova. Men sån tur har hon aldrig velat vara uppe mitt i natten i natten. Men det som tar emot mest är att maltodextrin används annars bara i sportdrycker etc, och blir alltså en sockerkick för barnet. Det känns mindre bra. Men vi har också mjölkfritt så det finns inte direkt så mycket att välja på, såvidare man inte går över till ersättning. Välling finns ju dessutom bara i Sverige, av nnågon konstig anledning.

Lämna en kommentar