Charlie 6 månader

Jag förstår inte var tiden tar vägen. Idag blir min stora lilla kille ett halvår. Dags för en ny lista!

Charlie gillar: att vara med där det händer saker, att få sitta i sin stol när man diskar osv. Tittut-lekar är helkul, och att klappa på sig själv i spegeln. Att läsa är mysigt och han kan stå läääänge och hålla i/klappa på ratten på sin bil eller dra i remmarna på hoppgungan så att kedjan högst upp rasslar. Hoppgungan har förresten blivit populär nu också , men det bästa just nu är nog att sitta och greja med sina leksaker på lekmattan. Prata med höööög röst är väldigt underhållande också.

Charlie gillar inte: att klä på sig eller när främmande människor vill prata när man är trött eller nyvaken.

Charlie äter:    5:00 210 ml ersättning
                             9:00 drygt ½ port gröt, fruktpuré, vatten
                             13:00 1 port mat, fruktpuré, vatten
                             18:00 1 port gröt, lite frukt, vatten
                             19:45 210 ml ersättning
Cirkatider, men på ett ungefär sådär. Är vi ute och flänger blir det ofta ett fruktmellis på eftermiddagen också. Gröt och frukt är favoriterna, men det mesta går ner! Han älskar vatten.                  

Charlie sover:  oroligt! Vi har haft en väldigt jobbig period med mycket gråt i sömnen, bökiga läggningar och många uppvak. Nu har det gått bättre de senaste nätterna, så vi hoppas på en lugn period igen. Han somnar i alla fall strax före 20, vaknar oftast ett par gånger per natt men somnar om med nappen. I bästa fall får han mat tidigast 5 och somnar om en stund efter det.
Vi har precis börjat prova två längre vilor på dagen istället för tre eller fyra korta som det varit ett bra tag nu.

Charlie kan: Sitta själv. Lägga sig till rätta på mage från sittande (mer eller mindre kontrollerat). Rulla från rygg till mage och tvärtom, även om det första är vanligast. Håller sig uppe på raka armar när han ligger på mage. Kan stå bra om man får hålla i mammas eller pappas fingrar.

Charlies favoritsaker: brio-skallran, ankan med snöre, MAM-skallran och piratbläckfisken. Han tycker om sina böcker också.

Charlies klädstorlek:  Vi använder mest 68 i bodys (även om det börjar bli smått) och 74 i byxor. 74/80 i pyjamasar. Det senaste har vi försökt tänka mer ekonomiskt och har bara handlat i 80, men det är fortfarande för stort. Kläder som är i 74/80 funkar oftast bra.

Charlie är: glad, bestämd, lättroad.

Pages:

7 kommentarer till “Charlie 6 månader”

 1. Grattis finaste Charlie på 6 månadersdagen!!
  Vi ses om några timmar och då får vi fira med dyk och fika ;)

  Underbar bild!!!

  Kram på er!

 2. GRATTIS Cahrlie 6 månader :D Ja, jisses. Vart sjutton tar tiden vägen?!

 3. Ok. Grattis Charlie:)Härligt att läsa om utvecklingen! Kram

 4. Josefine skriver:

  men ååh grattis finaste Charlie !!! vad tiden går snabbt :) vilken underbar bild förresten, du är så duktig på att fota !! :)

 5. Grattis fina lilla Charlie! Underbar bild!

 6. Grattis på 6 månadersdagen :) Det går minsann fort!

 7. Grattis till stora killen!! Shit, ett halvår redan :) Underbart!

Lämna en kommentar