Charlie 4 månader

Idag blir min fina bebis 4 månader! Som vi har väntat! Nu är det smakisar och strl 68 i kläder som gäller. Vi ska fira med en tur in till city med vännerna (gissa vilka!) och lite fredagsmys med pappan ikväll.

Jag har ärligt lånat en lista av Sandra, om hon fyller i på Levis månadsdagar. Tyckte den var så bra, hoppas det var okej!

Charlie gillar uppmärksamhet, mamma och pappa, att åka framåtvänd i selen, att sitta i bumbon, sina leksaker. Babblarna och när man sjunger. Att bada är kul.

Charlie gillar inte att känna sig ensam och när man inte gör som han vill.

Charlie äter Althera, mjölkfri ersättning. 180 ml per gång rinner ner i bebisen, 210 ml till natten. Har precis börjat med smakisar, har hittills bara smakat potatis, men det är smarrigt!

Charlie sover gott i sin säng på natten. Somnar kring 21, sover till 4-5, får nappen och kan sova till 05:30-06. Får en flaska ersättning och somnar om till 7-8. På förmiddagen sover han 1-2h i vagnen eller i sin säng. Tar några powernapar på eftermiddagen.

Charlie kan skratta och prata! Greppa leksaker och föra dom till munnen. Hålla sig uppe på armarna läänge när han ligger på mage. Bära sin egen vikt på benen när man håller honom. Sitta i barnstol om man bullar upp med kudde och filt.

Charlies favoritsaker Giraffen och tygboken Vem där? från Goboken. Grodan i babygymmet och mobilen ovanför skötbordet är kul också. Just nu funkar nappen väldigt bra, och snutte eller speldosa från Dinglisar.

Charlie är glad och go när han är utvilad och mätt. Bestämd och kinkig annars, den härliga fyramånadersfasen har tagit över min härliga bebis! Han är lätt att göra nöjd när man fattar vad han vill. Världens bästa bebis!

 

Pages:

9 kommentarer till “Charlie 4 månader”

 1. åhå stora pojken! Grattis på 4månaders dagen!

 2. Grattis lilla Charlie!! Hoppas ni får en trevlig helg! Kram

 3. Emilia skriver:

  Grattis till söta lilla Charlie, stora killen ju!
  Hoppas ni får en fin fin helg :)
  KRAM

 4. Nej men grattis till världens bästa och finaste Charlie :D

 5. Hanna skriver:

  Grattis till Charlie!!! :) Och tack så mycket, himla härligt att vara tillbaka! Jag håller med – är så himla kul att de börjat få ”riktig” mat. Vad tyckte Charlie om morotspurén? Här ska det provas kött för första gången i morgon :) Kram!

 6. Josefine skriver:

  stora killen, grattis Charlie !! :)

 7. Grattis till världens sötaste Charlie!! <3

  Jamen visst, jag ses gärna snart igen :)

  Och angående smakisarna.. Jag hade heller ingen aning i början och BVC visste ju för tusan än mindre än jag, så jag började googla istället och kom på något som funkade för oss. De första dagarna, kanske nästan hela första veckan, med smakisar fick Minna ungefär ½ isbitskub. 1½ tesked ungefär alltså. Sen fick hon en hel några gånger, och det gick ju ner utan problem. Sen ganska snart, när hon ätit smakisar i kanske 1½ vecka började jag göra så att vid varje ny smakis fick hon 1 isbit första dagen, 2 isbitar andra dagen (om det varit succé första dagen) och 3 isbitar tredje dagen (om hon inte reagerat något de andra dagarna). Det fungerade för oss!
  Kör den mängden du tycker passar er bäst. Så länge man inte proppar i dom mängder med mat tror jag det är helt lungt. Så länge det passar er :)

 8. Och jag hade visst glömt att skriva här med. Klart det är okej, bara kul! :D Och grattis i efterskott fina Charlie!

 9. […] har precis som förra månaden lånat listan av Sandra och […]

Lämna en kommentar