110823

Nu har jag landat här igen. Jag har ofta mycket att göra på dagarna, det är då jag trivs bäst! Ibland är det skönt med lugna dagar också, att bara få mysa med sötbebisen, men jag tror att man måste hitta lite balans i det där. Så länge Charlie är med på noterna så tror jag att dagarna är lagom intensiva – och han äter och sover som han ska, så jag tror att det är lugnt. Idag har han hjälpt sin mamma att städa lägenheten, koka kaffe och baka en smulpaj. Vi fick besök av Johanna och Alva på förmiddagen, vi fikade, babblade och tog en promenad innan det var dags för babyrytmik på öppna förskolan. Jag hade inte tänkt gå först, men efter massagen igår ville jag ge Charlie en chans till att vänja sig vid en grupp med bebisar innan det är dags för massage nästa gång. Det var nog bra för idag gick det mycket bättre!

Efter öppna förskolan gick vi hem. Först fick bebisen mat, sen mamman och när det var sovdags för bebisen fick mamman en stund på balkongen med en tidning. Sen busade vi tills pappan kom hem, då fick jag på mig träningskläderna och tog mig ut på en lååång promenad, totalt 7,8 km blev det på 75 minuter. Det känns väldigt gött i kroppen! I kväll blev det lite skrikfest igen, vet inte om det var magen eller trötthet, men jag tror att det var magen. Jag funderar på att ta en paus med smakisarna ett par dagar för att kolla om det är det. Idag fick han potatis igen eftersom han verkade få ont av moroten igår, men det var ju samma idag. Det känns trist, för han gillar det ju verkligen, men det är värt att testa.

Nu ska jag försöka komma i säng här. Hoppas att Charlie sover lika gott i natt som igår, då sov han över 11h i sträck med undantag för ett par instoppningar av nappen. Alldeles fantastiskt. I morgon är det start för babysim-kursen med världens finaste Johanna. Tjing.


Det var kul när vi testade babysim för ett par veckor sen. Hoppas det är lika poppis i morgon!

Pages:

3 kommentarer till “110823”

  1. Hanna skriver:

    Blä är mag-ont, har bajsandet kommit igång sen ni började med smakisar? Agnes bajsade inte på en vecka först och det strular fortfarande. Har fått ge laxerande 2ggr å måste vräka på med katrinplommon, päron eller aprikoser varje dag. Morot och majs sa dom åt oss kunde va stoppande… Stackars känsliga småmagarna!

  2. Jag måste bara säga, angående det här med smakisarna! Minna fick också lite ont i magen när vi började med smakisar och det verkar som att nästan alla barn får det, men ingen berättar det eftersom alla tror att det är fel (gissar jag….). Jag fick rådet att fortsätta med smakisar ändå, och fortsätta ge ½ iskub så länge det verkade vara besvärligt ända tills det blev bättre i magen. Lite magmassage kan man göra också. När man slutar med smakisar blir det antagligen bättre, men sen när man börjar igen så blir det samma sak på nytt har jag hört från de som tagit paus. För då måste magen ställa om sig igen.. Jag fortsatte och det blev bättre! Ibland har hon ont i magen fortfarande, det kommer och går och kommer nog göra det rätt länge. Som det stod i en bok så hör magtrubbel småbarnslivet tills. Du gör såklart det du tycker är bäst, men nu fick du kanske en ny inblick i hur det kan vara :) Det kommer bli kanonbra ska du se!
    Kram!

  3. Klok, haha, tack Sara. Vad gullig du är :) Ja, det är SKITSVÅRT verkligen! Hur ska man veta när man aldrig gjort det förut? Precis som du säger. Man blir helt svettig av allt man ska lära sig… Ja, prova något du tror är milt så blir det nog bra. Kanske späda med mer vatten så det blir lite såsigare så måste det väl bli lättare att smälta också tänker jag. Eller späda med massa ersättning så det blir som lite matigare ersättning bara kanske. Ja, du hör ju, jag tycker också det är svårt :)

    Vi gav i alla fall fruktsmakisar ganska tidigt (mango) och jag upplevde att det var lättsmält på något sätt.. Eller så hade magen bara fixat i ordning sig då så problemen minskade då. Men man kan ju ge fruktpuréer (om man ”vågar”, vissa säger ju att barnet kommer vägra annan mat då och bara vilja ha frukt – dock har det aldrig blivit så i vårt fall men alla barn är väl olika).. Och så kan man ju faktiskt plommonpuré som vilken annan puré som helst, fast än den är lösande, och försöka se den som vilken ”matpuré” som helst och inte som någon mirakelmedicin som man bara får ge om dom är hårda i magen.. Om du förstår hur jag menar :) Minna har iaf blivit bättre sen vi började ge plommon, fikon och aprikos rätt regelbundet istället för som ”medicin” då och då. En jävla jungel det där och mycket trassel är det med maten!! Men det blir lättare när dom blir större. Det kanske är därför man tappar så förbannat mycket hår? Man går och grubblar för mycket… :)

Lämna en kommentar