besök på astrid lindgren och bilder från gårdagen

God afton! Här pustar vi ut efter en lång dag iväg. Den senaste veckan har vi märkt att Charlie har kräkts allt oftare och dessutom får uppstötningar och rapar en hel massa. Det har märkts att han får ont, bland annat när han äter. Igår var den värsta dagen hittills, kändes som man inte gjorde annat än att torka kräks och bära runt på ledsen bebis. Vi hade läst på lite om reflux  (typ omogen övre magmun) och ringde i morse till BVC för att rådfråga. Dom tyckte att det lät som något som behövde följas upp, och eftersom Charlie hade det så jobbigt igår tyckte dom att vi skulle åka in till barnakuten på Astrid Lindgren idag om vi inte fick tag i någon på barnläkarmottagningen i Jakobsberg. Där hade dom sommarstängt, så vi packade ihop oss och åkte till Solna där vi fick Charlie vägd och undersökt och efter några timmar fick vi gå därifrån med recept på Zantac och remiss till Jakobsberg för uppföljning. Känns så skönt! Idag har det varit en bättre dag, men det var bra att få det kollat och att bli tagna på allvar. Många bebisar kräks ju, men det är inte alla som får ont av det. Nu hoppas vi att det hjälper och att skrutten får må bra! Han var så duktig idag, mitt lilla hjärta. Det värsta var när sköterskan stack honom i fingret och skulle klämma ut en massa blod, då skrek han i högan sky. Usch!

En sak som kan påverka refluxen är komjölksprotein, så nu äter jag helt mjölkfri kost igen. Det här med att amma har verkligen inte varit någon dans på rosor, har ju konstant dåligt samvete och ångest över om jag äter något som kan ge Charlie ont i magen. Frestelsen att börja ge mjölkfri ersättning och trappa ner amningen är stor, men nu ger jag det här en chans så får vi se.

Igår hade vi en otroligt effektiv dag. Jag rensade ur min sida av klädkammaren, slängde en hel massa, dammade och bäddade rent med nya lakan i sovummet och fixade en massa annat. Samtidigt så jonglerade vi gnällig bebis och tog vara på de glada stunderna med lillemannen. Här kommer några bilder från igår:


Charlie hjälpte mamma att rensa.


Denna tröjan behåller vi mamma!


Det var ju torsdag, så lunchen var given ;)


Flygplansbebisen

Pages:

Lämna en kommentar