Nej men allvarligt? + 50mm

Jaha. Huvudvärk borta (pepparpeppar), och så får jag magkatarr i stället?! Nu får jag inte dricka kaffe och inte stressa, lycka till när man lever i Saras land liksom. Well, man får väl försöka. Idag slutar jag åtminstone tidigt, men då ska jag hem och slänga i hop en paj till vår avdelningsplanering ikväll eftersom det är min tur att fixa med mat. Tur att man har sin fina älskling som stöttar.

Snön ligger vit på marken, det har tydligen snöat i natt igen. Nu verkar det dock vara kallt ute och solen skiner lite, så låt gå för det då! Jag håller koll på the Westcoast-weather inför helgen också, ser ut att bli en massa mys framför brasan i nuläget :p Inte fy skam! Här är ett par bilder till från test av broderns fasta 50mm:

graffiti

 kantareller

splash

Pages:

2 kommentarer till “Nej men allvarligt? + 50mm”

 1. Christoffer skriver:

  Mm, de ljusstarka 50mm:arna är fina. Vilket är det här, f/1.8 eller f/1.4? (Tror inte det är f/1.2:an. :p )

  Jag har haft både 1.8:an och 1.4:an, eller har kanske man kan säga. Lyckats göra sönder båda två dock. :(

  Den plastiga 1.8:an gick sönder under Bonna i höstas. Vet inte exakt hur det hände, men den rörliga delen justeras vid fokusering pekade lite snett och när jag petade på den så blev det två delar av objektivet. Tror den hade fått en smäll när jag haft kameran över axeln innan och den ’ramlat fram’ och nog slagit i någonting. Jag hade ju tappat den i backen vid ett tidigare tillfälle också, när jag grävde i väskan och den trillade ur.

  Anyways, dagen efter så gick jag och köpte 1.4:an, och den har varit mitt favoritobjektiv. Gillar verkligen det korta skärpedjupet man kan få. När jag var hos mor och far förra veckan så var jag slarvig. Skulle flytta på kameran, men greppade den väl inte tillräckligt. Jag halvt tappar den och den slår i med objektivet före i stolsdynan. Nu kan den inte fokusera över hela området, varesig med autofokus eller manuellt. Det var inte roligt alls. :/

  Kanske går den att laga, vet inte, den gick ju inte i två delar i alla fall. Känner inte att jag har råd att köpa en ny just nu heller, så fotograferingslusten är inte så stor just nu.

  Det var en lite lång kommentar med tråkigheter från mig. Så, tänk på att hålla i grejerna, men det tror jag du gör. Jag har nog varit alldeles för slariv med hur jag hanterar min kamera.

 2. mimmi skriver:

  Mysiga bilder du har lagt upp .. jag blir lite hungrig när jag ser på bild nr 2:)
  gott att migränen har lagt sig .men inte lika gott att få ont i magen stället
  ha en bra dag …så gott det nu går

Lämna en kommentar