Bye bye Stockholm – hellohey Skövde

36 minuter kvar tills detta lilla x2000-tåg landar i Skövdelandet. Har suttit och pratat med underbara Emma på msn en stund här, vilket gjort att jag faktiskt börjat längta hem. Nu är det slut på sommarlov, nu ska det bli härligt att börja skolan(!?), komma igång med träning och livet igen. Men jag är otroligt nöjd med vår semester och så innerligt tacksam att vi fått bo hos Daniels föräldrar så länge. Tack tack tack!

Här på tåget har jag dock fått ångra att jag inte kämpade mer med att boka biljetter till den tysta vagnen på tåget. Det är små kids i alla riktningar här, bakom (skriker, gnäller, mamma sjunger sånger och ammar för fullt), framför (tjattrar i ett) och rakt över gången (verkar sova nu). Missförstå mig inte, jag älskar barn (för guds skull, jag jobbar på dagis helt frivilligt, läser till lärare och satt igår och lät en 1,5-åring riva ur alla kvitton ur min plånbok, bita i mitt lipsyl och suga på Daniels tandborste) men på tåget när man är trött är det faktiskt riktigt plågsamt.

På centralen hörde jag en ”rolig” sak. En tjej som verkade vara dotter berättade för en man, som verkade vara pappan, om en barndomsvän till henne som hade fött barn, men barnet hade haft någon sjukdom och överlevde inte, varpå pappan svarar -Vad tråkigt. Ville du ha något att dricka förresten?  Jag skulle verkligen aldrig skoja om en så allvarlig och hemsk sak, men ni kanske förstår hur det lät? Ungefär som att hon hade sagt att ett halvkasst lag i superettan hade förlorat en match mot serieledarna. Äsch, ni fattar.

Nu har jag skrivit i typ 11 minuter. 25 minuter kvar. Jag har precis lekt tittut med bebistjejen i sätet bakom. Nu ser hon lite gladare ut. Hon har en fin rosa skallra.

Pages:

En kommentar till “Bye bye Stockholm – hellohey Skövde”

  1. emma skriver:

    underbara sara jag saknar dig! nu ska vi komma igång med träning o pluggeri o allt igen! weee!! :-) ska kolla i garderoben efter nåt rosa att ha på mig på lördag nu;-)

Lämna en kommentar