Charlie 12 månader

Så var den första födelsedagen snart till ända. Det har varit en toppendag, kunde inte önskat mer åt mitt lilla hjärta <3 Jag ska försöka få till ett inlägg med lite bilder från lekdejten i parken ikväll, men först och främst kommer den vanliga månadslistan:

Charlie gillar bus och lek. Att vara ute, sång och ramsor (favoriterna just nu är imse vimse spindel och Pelle Plutt), bygga och fixa. Fortfarande är tekniska prylar hur kul som helst och får man inte låna mammas eller pappas telefon tar man precis vad som helst mot örat och säger ”aaå”. Andra barn och människor är roligt och grabben flörtar gärna med kassörskor eller damer på Konsum.

Charlie gillar inte att inte få som han vill eller att bli tillsagd. Byta blöja och bli torkad är inte roligt heller.

Charlie äter lite dåligt just nu eftersom han precis varit sjuk. Aptiten börjar återvända och vi hoppas att han äter som vanligt snart. Då ser det ut ungefär som för en månad sen:

5:00 En flaska välling
8:30 Äggröra, macka med skinka el kalkon, ngn frukt, vatten
11:30-12:00 Vanlig mat eller en burk,  lite frukt, vatten
15:00 Mellis, tex rån eller smörgås med pålägg och fruktbitar el smoothie.
17:00 1 burk mat eller vanlig mat och grönsaker, frukt, vatten
19:00 En flaska välling

Charlie sover: en gång om dagen, efter lunch och ett par timmar framåt. Han somnar för natten runt 19:30 och vill ofta upp vid 5-snåret. En bra morgon somnar han om nån timma efter vällingen vid 5. Nätterna har varit struliga igen ett tag med mycket skrik men vi hoppas att det ger sig nu när vi blir friska igen.

Charlie kan gå, både inomhus och utomhus. Det är lite vingligt ibland och ibland tappar man balansen, men han blir säkrare och stadigare för var dag. Går mycket mer än han kryper och man märker att han inte vill krypa längre. Han lärde sig att resa sig upp utan stöd för några veckor sen och gjorde det då och då, men han har tappat den färdigheten nu när han varit sjuk. En del ord och djurläten har han lärt sig, och rörelserna till Imse vimse spindel.

Charlies favoritsaker: Gåvagnen, alla böcker, kulbanan och sin lilla resväska. Fjärrkontroller, telefoner och plånböcker är också bra grejer.

Charlies klädstorlek: 86 i det mesta, men 74 och 80 funkar fortfarande i en del plagg.

Charlie är bestämd, envis, busig, glad och alldeles fantastisk <3

Pages:

5 kommentarer till “Charlie 12 månader”

 1. Heléne, Charlies farmor skriver:

  Massor med grattiskramar på din stora dag!!
  Du ser så glad ut så det måste varit en lyckad dag
  På lördag får vi gratta dig mer personligt

 2. Så kul att läsa månadslistorna tycker jag :-) och se allt som händer med våra små! Måste ju säga att jag tyckte Charlie var väldigt duktig på att gå utomhus. Kram på er

 3. Håller med Johanna, jätte roligt med månadslistorna :) Duktiga Charlie!

 4. hoppas att han hade en toppenfin födelsedag :D

  hihi ja vårt lilla äventyr var ju en tripp till badhuset ;)

  åh, jag glömde nog bort att göra en månadslista på 12 månader ? herregud ! det måste jag ju göra en, bättre sent än aldrig kanske ? kraam

 5. Louize skriver:

  åh vilken charmig kille du har =D med ett coolt namn med
  hur har helgen eran varit?

Lämna en kommentar