Charlie 9 månader

Min lilla älskling blir 9 månader idag. 3 månader till ettårsdagen. Ofattbart.

Charlie gillar tittut och jaga-lekar, tekniska prylar, andra barn. Sjunga, bada, busa. Gåvagnen från Amazon med aktivitetsbricka med många knappar att trycka på. Kramas och gosa och upptäcka nya saker.

Charlie gillar inte att bli torkad eller påklädd fortfarande. Att ligga på skötbordet är verkligen inte roligt.

Charlie äter mest vanlig mat numera. Att bli matad med sked är ingen hit, utan man ska äta själv. Favoriterna är fisk, frikadeller i tomatsås och falukorv, men allt går ner. Till middagen försöker vi köra med burkmat till viss del för att magen ska hinna vänja sig vid fast föda. Han älskar frukt, helst ska det vara apelsiner eller ugnsbakade äpplen med lite kanel på. Han får fortfarande ersättning på kvällen, men vi har börjat blanda ut det med välling igen för att han ska stå sig längre.

4:00-5:00 En flaska välling
8:30 1 port gröt med någon frukt fruktpuré, smörgås med smör eller leverpastej, vatten
12:00 Vanlig mat, typ pasta och frikadeller med grönsaker, lite frukt, vatten
14:00 Mellis, tex rån eller smörgås med pålägg och fruktbitar, mammas smoothie på avokado och banan och annan frukt eller typ ellas kitchen om vi är iväg.
17:00 1 burk mat eller vanlig mat och grönsaker, frukt, vatten
19:00 210 ml ersättning/ blandning av ersättning och välling. (Dricker så mycket han orkar)

Charlie sover precis lika oroligt som vanligt. Uppvak med gråt efter nappen, prat i sömnen, stök å bök och tidiga mornar är vardag här. Han somnar i sin säng (som numera står intill vår med ena spjälsidan borttagen) vid 19:30 och vill upp nån gång mellan 4-5. Brukar ge välling då och sen kämpa nån halvtimma med att få honom att somna om (för det märks att han inte riktigt sovit klart, men det blir ändå en kamp eftersom han inte vill sova mera) och sen gå upp vid 6-6:30. Senaste dagarna har jag låtit bli det och istället gett välling i soffan och myst en stund innan vi drar igång dagen. Hoppas nu att han ska sova bättre på dagen, lite tidigare än vanligt och sen sova något bättre på natten. Målet  är att dra ut på att ge vällingen till efter 5 inom en snar framtid, men vi får se hur det går.  Två vilor, en lång vid 10 och en kortare vid 14-15.

Charlie kan krypa med full fart! Han började precis efter 8månadersdagen, vid jul tog han sig framåt på knän och händer och sen har han bara slipat på tekniken. Nu går det fort! Han tar sig över trösklar och trappsteg. Han reser sig mot allt, soffan, bord, bänkar, väggar, mammas el pappas ben, vagnen, you name it. Går både längs med och mellan saker, t.ex. soffbordet och soffan, soffbordet och vagnen osv. Sätter sig från stående utan problem.

Charlies favoritsaker: mobiltelefoner, fjärrkontroller och datorer. Saker med knappar och saker som lyser. Gosedjur och speglar, dom får pussar hela tiden. Toalettpappershållaren, köksslevar och annat som från början inte är tänkt som bebisleksaker.

Charlies klädstorlek: 80 i det mesta, 74 funkar i en del och 86 i en del om man viker upp ärmar/ben.

Charlie är: go och glad, kramig och gosig. Ett aktivt bustroll och mammas älskling :)

Pages:

9 kommentarer till “Charlie 9 månader”

 1. Det är en väldigt pigg kille du har:). kram

 2. Grattis goaste Charlie !! Alva hälsar och pussas :)

 3. Sanna skriver:

  Stora killen! Har varit och läst massor om men men blir mitt första avtryck :-)

  Tänkte på nätterna.. Funkar det med att ha typ 10 nappar hos honom? Min Charlie vaknade massor innan, innan han fick typ 10 nappar hos sig, nu sover han hela nätterna! Jag menar sinom tid kanska han lär sig att plugg in nappen själv? Bara en tanke :-)

  Kram från oss!

 4. ja men precis, det är oftast ett tecken på att hon samlar energi :) hihi. Nu sover hon igen ? trodde inte att hon skulle bli trött förrän ikväll, haha. Hoppas att ni har en underbar dag och ja, snart är det ju helg ! Underbart :)

 5. Veronica mamma till Asta skriver:

  Grattis från mej å Asta<3!! Va du kan saker Charlie!! Heja heja massa kramar!

 6. Grattis till världens finaste Charlie!

 7. Heléne, Charlies farmor skriver:

  GRATTIS Charlie!
  Massa kramar

 8. Grattis till finaste Charlie!

Lämna en kommentar