Det här med mat..

Söndag igen! Idag gör det mig inte ett dugg, för jag har så mycket att se fram emot i veckan som kommer :) Ska avsluta den här fina helgen med lite familjemys och ett plågsamt träningspass med Almira i eftermiddag!

Charlie tar dagens andra nap nu. När han vaknar är det lunchdags, idag blir det potatis och morotspuré. Vatten och ersättning till det. Har börjat göra portionerna lite större nu, nu är vi uppe i nästan en halv deciliter till lunchen. I veckan har vi börjat med ett litet fruktmellis på eftermiddagen för att han ska stå sig fram till kvällsgröten, som nu är nästan en hel portion. Det går bättre och bättre med matandet, nu blir han mest arg om man inte är så snabb med skeden som han vill. Hittills har han gillat allt vi gett honom, det är roligt. Magen gillar väl inte riktigt allt, men sedan vi började med katrinplommon och lite rapsolja i maten så funkar det, och magen vänjer sig väl. Vid lunchen har vi potatis som bas, och så får han en mindre mängd av den ”nya” smaken. Funkar väldigt bra just nu :)

Vi har börjat med lite ny frukt nu också. I veckan har han smaskat mangopuré – lite skeptiskt i början, men mer ivrigt när han vande sig vid smaken, och igår fick han testa banan. Det var verkligen en hit! Gav honom en liten bit i taste teasern, och mosade lite på en tallrik och gav honom med sked. Nu börjar det bli riktigt kul att ge honom nya grejer! Tänkte köra grönsaker ett par veckor till, sen ska vi testa lite kött och fisk. Stora killen blir ju hela 5 månader i morgon :)


Fruktmellis i veckan – mangopuré och katrinplommon


Banan i taste teasern


Roligt att hålla själv!


Skeden kan man också hålla själv. Stora killen!

Pages:

6 kommentarer till “Det här med mat..”

 1. Emilia skriver:

  Roligt för lilla killen att prova så mycket ny mat :)
  Hoppas träningspasset går bra sen. Jag ser fram emot spinning imorgon!
  Kramar

 2. Tack! Låter fint!:) Kram

 3. Sofie skriver:

  Ja det är ju så skoj att se hur de smakar och tycker om de olika
  frukterna man ger dem!!

 4. vi trappade också upp maten.. sakta men säkert.. först rotfrukter osv, sen
  mer mat i följd med frukt.. men nu helt plötsligt ratar hon maten.. frukten
  däremot äter hon som bara den :(

 5. Kul att han gillar mat! :) Hoppas det fortsätter att gå bra för er! :) Jag
  tycker det är så roligt att mata nu när Edison äntligen i alla fall gillar gröten! :D

Lämna en kommentar