Charlie 5 månader

När jag skriver detta är det ganska exakt 5 månader sen jag låg på förlossningen, febrig och trött efter 30 timmars jobb, och fick veta att dom skulle plocka ut min lille prins. Det känns väääldigt avlägset, samtidigt som det lika gärna kunde varit igår. Helknäppt.

Jag har precis som förra månaden lånat listan av Sandra och Tina.

Charlie gillar att äta, prata,  när man sjunger och att bada. Babysimmet är det bästa! Gillar att läsa böcker och att sitta och stå. Tycker om att känna på mammas och pappas ansikten. Pappa är en favorit, när han kommer hem från jobbet är bäst. Då blir det skrattfest, för pappa ser helkul ut! Blommor och andra växter, både att titta på och att känna på/dra i.

Charlie gillar inte när leksaker ligger för långt bort. När man krånglar (läs: klär på eller klär av, eller något annat jobbigt) med honom när han är trött. Kommer inte på så mycket annat, han gillar det mesta så länge han inte är trött.

Charlie äter ersättning på morgon, förmiddag, till lunch och till natten – allt mellan 100-210 ml per gång (beror helt enkelt på hur hungrig han är). En portion gröt vid 18. Före lunchflaskan äter han numera nästan ½ dl puré på rotfrukter/grönsaker (potatis som bas just nu). Någon gång under dagen får han fruktpuré (för det mesta katrinplommon + något annat), antingen efter förmiddagsflaskan eller som mellanmål på eftermiddagen.  Han dricker vatten till alla mål som äts med sked.

Charlie sover sådär just nu. Han somnar i sin säng efter sista flaskan, vaknar eller knorrar ett par/flera gånger under natten då man får stoppa in nappen eller ta upp och trösta. Vaknar och äter vid 4-5, somnar sen oftast om i mammas famn eller i sängen och sover till ca 6:30. Under dagarna är han vaken ungefär 2h åt gången innan det är dags för tupplur. Tupplurarna varar för det mesta 30-60 minuter.

Charlie kan sitta bra med stöd, kortakorta stunder klarar han själv. Han har precis upptäckt det roliga med att stå när man håller honom under armarna. Sträcker sig efter saker han vill ha och kan plocka upp saker som är inom räckhåll. Har rullat från mage till rygg en gång, men ligger för det mesta stadigt ;) Rullar över på sidan från ryggläge om han ser nån leksak som han vill ha.

Charlies favoritsaker: Babygymmet och lekbågen på babysittern. Fortfarande giraffen Affe. Allt som finns inom räckhåll och alla grejer som mamma och pappa håller på med. Vattenflaskor är kul.

Charlies klädstorlek:  Just nu kör vi på 68 och 74

Charlie är fortfarande en go och glad kille, lätt att ha med sig på allt och lätt att göra nöjd. 


5månaderskillen :)

Pages:

7 kommentarer till “Charlie 5 månader”

 1. grattis till underbara Charlie! :D

 2. Lisa Lövgren skriver:

  Åh :) Grattis Charlie på 5 månaders-dagen!

 3. Johanna - johannabolmgren.se skriver:

  Grattis till killen! Min Charlie blev sju månader förra veckan och det känns helt sjukt :)
  Jag har också funderat på att låna den där listan, men jag kommer aldrig ihåg det :)

 4. Johanna - johannabolmgren.se skriver:

  Finfin mössa förresten! Vart har ni hittat den?

 5. Coquina skriver:

  Vilken underbar bild =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling, en perfekt tävling för dig som har barn =)

 6. Hanna skriver:

  Hurra hurra för Charlie, och finaste bilden! :) Får se till att hitta någon lekpark idag så småttinigarna kan få gunga lite. Ses snart!

Lämna en kommentar