Magic mushrooms


Pictures (och stekning) by me

I lördags var vi ute i skogen med mamma och hundar och plockade svamp (fast inte dom i pannan, vi plockade trattkantareller och dom var många fleeeer) och det var roligt ända tills jag fick ett myggbett på ögonlocket och kände att det började svullna upp. Annars är det kanske inte världens coolaste syssla att plocka svamp, men det är minnen om för trånga gröna tretorn-stövlar och skumpiga bilturer med pappa i diverse svårframkomliga skogar. När jag var yngre följde jag inte med på dom där turerna för att det var roligt, utan snarare för att hålla sällskap och vara snäll. Jag tröttnar rätt fort på sånt där. Men nu när man är äldre kan jag se det som rogivande och lite nostalgi. Sen älskar jag stekt svamp, och svamp i alla former egentligen, så då är det ju bra om man kan plocka dom också.

Daniel försökte vara hjälpsam under svampplockningen också och jag insåg att det finns platser där mina kunskaper är större än hans. Han ropade mig till sig i skogen och sa lite så där hoppfullt ”Här är något svampigt”.

– Mm, jag tror att vi låter dom stå kvar där…

Uppfödd i betongen, någon? Fine, jag kanske inte är någon höjdare på att åka tunnelbana, men jag kan i alla fall plocka trattkantareller ;)

Pages:

Lämna en kommentar