Jag är 18 grankottar lång

Det bästa med att läsa till lärare är att vi får leka mycket. Idag har vi varit med Naturskolan i skogen och haft utomhuspedagogik i strålande solsken. Härligt! Vi har lärt oss mäta träd, lekt Skogsmästare, spelat Blom-bingo, haft multiplikations-stafett med grankottar och lekt 36-leken med olika uppdrag (bland annat skulle laget mäta en lagmedlem med hjälp av grankottar och laget valde mig eftersom jag var kortast. Jag var 18 grankottar lång.) Vi sprang omkring och letade efter rätt uppdrag i skogen och jag var glad att jag hade mina nya braiga jympaskor på fötterna. Alla lag skulle ha olika lockrop, vårt var ”glasspinne”. Ofantligt roligt. Jag har också lärt mig att när bofinken kvittrar låter det som när man säger ”snälla mamma, kan jag få gå på bio ikväll” jättefort. Det hade vi användning för när vi skulle härma en fågel i ett uppdrag. Naturskole-Manne hade riktigt roligt åt det, och även åt att vi visade upp min mobiltelefon när vi skulle hitta en rektangel i naturen.

Så, en solig förmiddag i en skog full med vitsippor kan ju göra vem som helst på bra humör. Min nya jacka och alla andra nya fina kläder hjälper också till :p Material girl  var det ja… Jag hämtade sushi-lunch åt mig och älsklingen som är hemma och pollenchockar sig idag också. Man måste ju äta. Jag har bokat en lägenhet idag igen förresten, och jag verkar ligga bra till på den än så länge. Det är i huset intill det där vi bokade den förra som vi hoppades på, den är lika stor och planlösningen är ungefär samma. Men sista bokningsdag är nästa onsdag, så mycket kan hända. Ska inte skruva upp förhoppningarna så mycket denna gången.

Så underbart väder som det är så känner jag verkligen inte för att vara inomhus och träna. Ska släpa med mig Emma upp på berget och gå promenad i stället. Tjo!

Pages:

Lämna en kommentar