Rock this party

Idag är det gjort. Jag har skrivit min första salstenta. Vi på lärarprogrammet är benådade (heter det så?) från salstentor de första 2,5 åren av våra 3,5 år, men nu tyckte de tydligen att det var lämpligt att slänga in ett par tentor på naturvetenskap, teknik och ämnesdidaktik. Tjosan! Nervös var jag, vaknade 03:30 i morse efter att ha drömt att jag gick till tentan utan böcker och anteckningar (ja, vi fick ha med oss dem som hjälpmedel, var tvungna att referensbelägga våra tankar och resonemang) och sen kunde jag inte somna om. Men nu är det gjort, i 4,5h skrev och skrev och skrev jag. Kommer nog slockna gott inatt efter ett par glas vin dessutom.

Ska upp och jobba i morgon, börjar 7 men slutar redan 12. Härligt värre! Sen blir det kassa-jobb på söndag mellan 9-13. Money money money, it’s a rich student’s world. Åhå. Jag har lyckats fastna för diverse bloggar som underhålls av unga, coola och ofta stenrika Stureplansbrudar, såsom blondinbella.se. Inte så mycket för att det de skriver är intressant över huvudtaget, utan mer för att det fascinerar mig att följa människor vars liv är så långt från mitt eget. På vissa plan är klart att man är avundsjuk, trots att jag tycker att jag har världens bästa liv. Jag menar, visst skulle det sitta fint om jag hade 10 000-20 000 unika läsare här varje dag som läste mina totalt meningslösa inlägg och beundrade mina bilder på min hund och min inte helt hemliga pojkvän, och jag dessutom tjänade orimliga summor pengar på det. Det vore inte alls fel att vara ekonomiskt oberoende och kunna fika och shoppa för 10 000 kr per månad. Men ja’ ä’ int’ bitter :p. Hur som helst, nån gång ska jag testa att bo i en stor stad och vara cool ett tag. Mitt shoppingbegär växer något otroligt när jag läser dessa bloggar. Hopplöst. Så i helgen jobbar jag på Coop. Jag kanske får lite smuts under naglarna, men pengarna får bidra till att göra mitt oglammiga liv något glammigare.

Vadå oglammig förresten, i onsdags blev det ju fest mitt i veckan(!). Först fick jag den stora äran att servera på en otroligt glammig bankett och lyssna på en snuskig Pontus Enhörning live, därefter fick jag dricka rödvin i ett plastglas och sen rocka loss till ett otroligt glammigt band från Skara, Flaming moes eller något i den stilen. Det var ju rockigt! Speciellt rockigt kändes det på torsdagmorgonen när jag och Heléné satt och kände oss glammiga i föreläsningssalen, bara smått dagen-efter-sega och dessutom båda officiellt medlemmar i Pontus Enhörnings karaktärsklubb.

I morgon lyxar jag och min älskling till det med sushibuffé på Voda när jag slutar jobbet, liksom för att tentafira. Sedan ser jag fram emot en skol-ledig påskvecka och en damsittning med mina babes Sara och Jenny. Damsittning är väl glammigt om något!  Störst i mitt liv är väl att jag och Daniel nu har pussat på varandra i 3 år. Det, mina damer och herrar, det är grymt!

Pages:

Lämna en kommentar